Metsätuotteiden kysynnälle ennustetaan huimaa kasvua

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-10-04
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Puutuotteiden globaalin kysynnän ennustetaan kasvavan kolmanneksella vuoteen 2035 mennessä, kaikkiaan 715 miljardiin euroon. Metsäteollisuus ry:n konsulttiyhtiö AFRYltä tilaaman selvityksen mukaan raha-arvoltaan suurinta globaalin kysynnän nousu olisi puutuotteissa, mutta suhteellisesti eniten kasvaisivat kemikaalit ja polttoaineet. Painopapereiden kysynnälle ennustetaan tasaista laskua.

Selvityksen mukaan metsäteollisuuden tuotteiden globaali kokonaiskysyntä kasvaisi 1,8 prosenttia vuodessa vuoteen 2035 asti. Lähtövuotena arviossa on vuosi 2019, jolloin metsäteollisuustuotteiden markkina oli kooltaan 540 miljardia euroa.

Pakkausten ja erikoispapereiden globaalin kysynnän arvioidaan kasvavan peräti puolella. Siihen ajaa verkkokaupan kasvu ja kaupungistumisesta johtuva pakkauskokojen pieneneminen, pyrkimys korvata muoveja ja tarve helpottaa kierrätystä.

Tärkein syy on kuitenkin globaalin kansantuotteen kasvu, jonka AFRY arvioi 2,5 prosentiksi vuodessa, kehittyvissä talouksissa tätäkin enemmän. Verkkokaupan kasvu olisi tätäkin huimempaa, peräti 7,5 prosenttia vuodessa.

Pikaruoan pakkaaminen on iso markkina ja pikaruoan kysynnän ennustetaan kasvavan seitsemän prosentin vuosivauhtia. Pikaruoan pakkaaminen muoviin on kuitenkin vaikeuksissa.

Kaikkiaan 170 valtiota on luvannut vähentää muovin käyttöä jo vuoteen 2030 mennessä. Yhtälöä voi olla mahdoton ratkaista ilman puupohjaisia pakkauksia.

Puukuitupakkausten kilpailukyky ei kuitenkaan ole konsulttiyhtiön mukaan riittävä. Myös uudelleenkäytettävät pakkaukset ja tarve kierrättää käytetyt pakkaukset saattavat tuottaa ongelmia kuitupakkausten kilpailukyvylle.

Lähde: forest.fi

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli