Metsätuotteiden kysynnälle ennustetaan huimaa kasvua

JULKAISTU: 4. lokakuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Puutuotteiden globaalin kysynnän ennustetaan kasvavan kolmanneksella vuoteen 2035 mennessä, kaikkiaan 715 miljardiin euroon. Metsäteollisuus ry:n konsulttiyhtiö AFRYltä tilaaman selvityksen mukaan raha-arvoltaan suurinta globaalin kysynnän nousu olisi puutuotteissa, mutta suhteellisesti eniten kasvaisivat kemikaalit ja polttoaineet. Painopapereiden kysynnälle ennustetaan tasaista laskua.

Selvityksen mukaan metsäteollisuuden tuotteiden globaali kokonaiskysyntä kasvaisi 1,8 prosenttia vuodessa vuoteen 2035 asti. Lähtövuotena arviossa on vuosi 2019, jolloin metsäteollisuustuotteiden markkina oli kooltaan 540 miljardia euroa.

Pakkausten ja erikoispapereiden globaalin kysynnän arvioidaan kasvavan peräti puolella. Siihen ajaa verkkokaupan kasvu ja kaupungistumisesta johtuva pakkauskokojen pieneneminen, pyrkimys korvata muoveja ja tarve helpottaa kierrätystä.

Tärkein syy on kuitenkin globaalin kansantuotteen kasvu, jonka AFRY arvioi 2,5 prosentiksi vuodessa, kehittyvissä talouksissa tätäkin enemmän. Verkkokaupan kasvu olisi tätäkin huimempaa, peräti 7,5 prosenttia vuodessa.

Pikaruoan pakkaaminen on iso markkina ja pikaruoan kysynnän ennustetaan kasvavan seitsemän prosentin vuosivauhtia. Pikaruoan pakkaaminen muoviin on kuitenkin vaikeuksissa.

Kaikkiaan 170 valtiota on luvannut vähentää muovin käyttöä jo vuoteen 2030 mennessä. Yhtälöä voi olla mahdoton ratkaista ilman puupohjaisia pakkauksia.

Puukuitupakkausten kilpailukyky ei kuitenkaan ole konsulttiyhtiön mukaan riittävä. Myös uudelleenkäytettävät pakkaukset ja tarve kierrättää käytetyt pakkaukset saattavat tuottaa ongelmia kuitupakkausten kilpailukyvylle.

Lähde: forest.fi

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood