Metsäteollisuudelta uudet ohjeet elintarvikepakkauksille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-04-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Euroopan metsäteollisuus on julkaissut uuden ohjeistuksen paperin ja kartongin käytöstä suoran kosketuksen elintarvikepakkauksissa. Ohjeilla halutaan lisätä viranomaisten, alan valmistajien ja kuluttajien luottamusta paperin ja kartongin käyttöön elintarvikepakkauksissa.

Uusien ‘Food Contact Guidelines for the Compliance of Paper and Board Materials and Articles’ – ohjeiden takana ovat myös kuitumateriaaleja käyttävät pakkausten valmistajat. Ala julkaisi tämän teknisen ohjeistuksen ensimmäisen kerran vuonna 2010 ja se päivitettiin vuonna 2012. Nyt julkaistu ohjeisto on kirjoitettu kokonaan uudelleen.

Ohjeistus kertoo, miten saavutetaan kaikkein korkeimmat elintarvikkeiden turvastandardit, kun kuitumateriaaleja käytetään pakkauksissa suorassa kosketuksessa tuotteeseen. Ohjeet ovat pakkausten vaatimuksenmukaisuuden määrittämisen työkalu ja kattavat riskien hallinnan, tuotesuunnittelun, hyvän tuotantotavan sekä tuotantoprosessin valvonnan.

”Alamme päätavoite on turvata aina sekä pakkausten että elintarvikkeiden turvallisuus. Uudella ohjeistuksella haluamme tarjota tehokkaan EU:n vaatimuksenmukaisuuden ehtojen noudattamisen työkalun, joka takaa tiedon kulun tuotantoketjussa”, sanoo Euroopan paperiteollisuuden järjestön CEPI:n varapääjohtaja Jori Ringman.

EU:lla ei ole erityistä paperia ja kartonkia koskevaa ruokaturvallisuuden säännöstöä, kuten muovilla on. Siksi näiden materiaalien vaatimuksenmukaisuuden määrittely pakkauksissa on koettu epäselvemmäksi kuin muovin. Tämän vuoksi ala on nähnyt tarpeellisena oman ohjeistukseen laatimisen, ja sitä on käytetty paljon.

Uudet ohjeet voi ladata tältä sivulta: http://www.cepi.org/food_contact_guidelines

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce