Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun kuitupohjaisten tuotteiden valmistus alkoi Kymenlaaksossa. Kymijoen varrelle syntynyt metsäteollisuus on muovannut elämistä Kymenlaaksossa ja osaltaan auttanut nostamaan maakunnan ja koko Suomen vaurautta. Metsäteollisuuden synnystä alkoi Suomen talouden ja hyvinvoinnin kasvu, ja vaikka digitalisointi on pienentänyt paperin menekkiä ja tehtaita suljettu, on metsäteollisuus edelleen tärkeä osa kymenlaaksolaisuutta.
Metsäteollisuuden juuret Kymenlaaksossa ulottuvat pitkälle. Kaikki alkoi, kun vuonna 1872 perustettiin Verlan ja Inkeroisten puuhiomot, Kymin ja Kuusankosken paperitehtaat sekä Kotkan Norjan saha. Tuolloin saivat alkunsa monet kansainväliset menestystarinat, jotka aluksi olivat patruunavetoisia tehtaita, ja jotka nykyisin ovat lukuisten omistajanvaihdosten myötä kansainvälisten suuryritysten osia.
Kymijoen varrella ja sen läheisyydessä on useita metsäteollisuuden yksiköitä. Modernisoiduilla ja joskus kokonaan tuotannon suuntaa vaihtaneilla tehtailla valmistetaan tänä päivänä tuotteita, joita tarvitaan erityisesti pakkausteollisuudessa. Toimintoja on uudistettu kunkin aikakauden tarpeisiin, joten käytössä on aina uusin tekniikka.
Tänä vuonna monet tehtaat ovat juhlineet metsäteollisuuden 150-vuotista taivalta, useimmat työn merkeissä, mutta erilaisia tapahtumiakin on järjestetty juhlan kunniaksi.