Metsä Group syventää tutkimus- ja opiskelijayhteistyötään

JULKAISTU: 2021-01-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Group ja Helsingin yliopisto ovat solmineet kumppanuussopimuksen yhteistyöstä liittyen kehittyvän ja vastuullisen metsäteollisuuden akateemiseen tutkimukseen ja opetukseen. Tarkoitus on saattaa tehokkaasti yhteen uusin tieteellinen tieto ja liiketoiminnan tarpeet. Yhteistyön puitteissa tehtävän tutkimuksen keskiössä ovat mm. elintarvikepakkaukset.

Yhteistyön tavoitteita ovat tulevaisuuden osaamisen sekä osaajien ja heidän työllistyvyytensä varmistaminen, teknologisten ja kestävän kehityksen haasteiden ratkaiseminen sekä kestävän metsätalouden edistäminen tukemalla uuden tutkimustiedon tuottamista ja soveltamista.

– Haluamme kehittää yhdessä ratkaisuja uusiutuvien luonnonvarojen kestävälle käytölle. Jatkuvan oppimisen hengessä vahvistamme osaamistamme ja kyvykkyyksiämme sekä kytkemme opiskelijoita aiempaa paremmin osaksi yhteistyötämme, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä kommentoi.

Aktiivisen yhteistyön myötä opiskelijoiden opinnäytetyö- ja harjoittelumahdollisuuksia Metsä Groupissa parannetaan ja opetukseen liittyvää yhteistyötä yliopiston ja Metsä Groupin asiantuntijoiden kesken syvennetään. Myös Metsä Groupin henkilöstön kehittymiseen liittyviä koulutusmahdollisuuksia tarkastellaan osana kumppanuutta.

Tutkimusyhteistyötä tehdään pitkäjänteisesti ja koordinoidusti erillisinä projektikokonaisuuksina. Yhteistyön puitteissa tehtävän tutkimuksen keskiössä ovat kestävä metsätalous, ioniset nesteet ja kiertotalouden kemia sekä elintarvikepakkaukset.

– Haluamme yhdessä Metsä Groupin kanssa luoda uutta tietoa, vahvistaa osaamista ja kouluttaa tulevaisuuden osaajia, jotka tukevat yhteiskuntamme mahdollisuuksia ratkaista kestävyyshaasteita. Sopimuksen solmiminen on osa yliopiston uutta strategiaa, jossa todetaan, että yliopisto haluaa olla vastuullisuuden ja kestävyyden edelläkävijä ja edistää yritysyhteistyötä ja innovaatiotoimintaa. Pitkäjänteiset yrityskumppanuudet ovat tässä hyvä väline, Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom sanoo.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)