Metsä Group syventää tutkimus- ja opiskelijayhteistyötään

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-01-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Group ja Helsingin yliopisto ovat solmineet kumppanuussopimuksen yhteistyöstä liittyen kehittyvän ja vastuullisen metsäteollisuuden akateemiseen tutkimukseen ja opetukseen. Tarkoitus on saattaa tehokkaasti yhteen uusin tieteellinen tieto ja liiketoiminnan tarpeet. Yhteistyön puitteissa tehtävän tutkimuksen keskiössä ovat mm. elintarvikepakkaukset.

Yhteistyön tavoitteita ovat tulevaisuuden osaamisen sekä osaajien ja heidän työllistyvyytensä varmistaminen, teknologisten ja kestävän kehityksen haasteiden ratkaiseminen sekä kestävän metsätalouden edistäminen tukemalla uuden tutkimustiedon tuottamista ja soveltamista.

– Haluamme kehittää yhdessä ratkaisuja uusiutuvien luonnonvarojen kestävälle käytölle. Jatkuvan oppimisen hengessä vahvistamme osaamistamme ja kyvykkyyksiämme sekä kytkemme opiskelijoita aiempaa paremmin osaksi yhteistyötämme, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä kommentoi.

Aktiivisen yhteistyön myötä opiskelijoiden opinnäytetyö- ja harjoittelumahdollisuuksia Metsä Groupissa parannetaan ja opetukseen liittyvää yhteistyötä yliopiston ja Metsä Groupin asiantuntijoiden kesken syvennetään. Myös Metsä Groupin henkilöstön kehittymiseen liittyviä koulutusmahdollisuuksia tarkastellaan osana kumppanuutta.

Tutkimusyhteistyötä tehdään pitkäjänteisesti ja koordinoidusti erillisinä projektikokonaisuuksina. Yhteistyön puitteissa tehtävän tutkimuksen keskiössä ovat kestävä metsätalous, ioniset nesteet ja kiertotalouden kemia sekä elintarvikepakkaukset.

– Haluamme yhdessä Metsä Groupin kanssa luoda uutta tietoa, vahvistaa osaamista ja kouluttaa tulevaisuuden osaajia, jotka tukevat yhteiskuntamme mahdollisuuksia ratkaista kestävyyshaasteita. Sopimuksen solmiminen on osa yliopiston uutta strategiaa, jossa todetaan, että yliopisto haluaa olla vastuullisuuden ja kestävyyden edelläkävijä ja edistää yritysyhteistyötä ja innovaatiotoimintaa. Pitkäjänteiset yrityskumppanuudet ovat tässä hyvä väline, Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom sanoo.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x