Metsä Group investoi kartonkitehtaisiin

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-05-30
PÄIVITETTY: 2023-06-07

Metsä Group suunnittelee  uuden kartonkitehtaan perustaminen Kaskisiin, kertoi Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio Metsä Groupin mediapäivässä Kyrön kartonkitehtaalla maanantaina 29.5. Kaskisten tehtaan investointipäätös on mahdollista tehdä aikaisintaan vuonna 2024, jolloin tehdas käynnistyisi vuonna 2026. Tehtaan suunniteltu vuosikapasiteetti tulisi olemaan 800 000 tonnia ja sen myötä syntyisi noin 300 uutta työpaikkaa. Metsä Boardilla on Kaskisissa jo kemihierrettä tuottava tehdas. Vuoden 2023 aikana varmistuu päätös myös Äänekosken tehtaan investoinneista.

Kartonkituotantoon investoidaan myös Husumin ja Kemin tehtailla. Husumissa taivekartongin tuotantoon investoidaan 210 miljoonaa euroa tarkoituksena lisätä kartongintuotantoa 200 000 tn/v niin, että täysi tuotantokapasiteetti saavutetaan vuoden 2025 aikana. Kemin tehtaan kraftlainerin kehitysohjelma puolestaan tähtää kasvattamaan valkoisen kraftlinerin tuotantoa 40 000 tn/v ja tuotantokapasiteetti täyttyisi vuoden 2024 aikana.

Metsä Groupin kestävyystavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä tehtaat eivät käytä lainkaan fossiilista energiaa eikä tuotteita valmisteta fossiilisista materiaaleista. Nyt 87% kokonaisenergiankulutuksesta on fossiilitonta, tuotannosta 99%.

EU.n vasta voimaantulleen pakkaus- ja pakkausjätedirektiivin merkitys Metsä Groupille ei Joukion mukaan ole suuri, koska Euroopan pikaruokamarkkinat ovat verrattain pienet. Kartonkimarkkina kasvaa yhtiön mukaan nopeasti ja Metsä Board pyrkiikin edelleen kehittämään yhä kevyempiä kartonkeja. Toinen tärkeä tuotekehityssuunta yhtiölle ovat barrier-kartongit.

Jatka lukemista

Packnews tarjoaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack 2024 -messuille

Tänä syksynä Packnews tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack-messuille Nürnbergiin.
Messegeschehen / Fair activities in general

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB