Messuille mars!

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2022-05-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pitkän, pimeän ja erityisen lumisen talven jälkeen alkaa huhtikuussa meno muuttua. Päivät pitenevät, aurinko paistaa ja räystäiltä alkaa tippua vettä iltapäivisin. Kevät on tulossa ja sen näkee jo ihmisten pukeutumisesta sekä iloisista ilmeistä.

Myös koronaviruspandemia tuntuu väistyvän talven lailla. Lähes kaikki viranomaisten asettamat tai suosittelemat rajoitukset on poistettu ja paluu etäyhteyksien päästä työpaikoille on alkanut. Kun jopa tämän pääkirjoituksen kirjoittajan kaltaisen, hiukan erakkouteen taipuvaisen, setämiehen mitta kotona olemista alkoi tulla täyteen, niin sosiaalisemmille ja nuoremmille se on mahtanut olla todellista kidutusta.

Messu- ja tapahtuma-ala on matkailun ja turismin ohella varmasti yksi eniten koronasta kärsineistä toimialoista. Muutamaa syksyn 2021 tapahtumaa lukuun ottamatta messuja ei ole pystytty järjestämään alkuvuoden 2020 jälkeen.

Itse asiassa edelliset PacTec-messut jouduttiin keskeyttämään, kun hallitus päätti kokoontumisrajoituksien käyttöön ottamisesta maaliskuussa 2020. Osa näytteilleasettajista oli jo ennakoinut tulevaa ja messuilla oli muutamia tyhjiä osastoja. Osa yrityksistä oli myös ehtinyt kieltämään henkilöstönsä osallistumisen tapahtumaan.

Tapahtuma-alan toimijoiden usko tulevaisuuteen oli varmasti kovilla, kun omikronvirusvariantti kuormitti terveydenhuoltoa ja aiheutti uuden rajoitusten aallon viime joulukuussa. Onneksi kävi, kuten osa asiantuntijoistakin ennusti; vähitellen virus muuntuu vähemmän vaaralliseksi.

PacTec 2022 -tapahtuman siirtäminen kahdella kuukaudella eteenpäin on osoittautumassa juuri oikeaksi toimenpiteeksi. Nopeammalla aikataululla ei messuja olisi saanut järjestettyä ja toisaalta yritysten omien ohjeistusten helpottaminen tapahtuu hitaammalla aikataululla viranomaisiin verrattuna.

Onkin poikkeuksellisen helppoa ennustaa, että toukokuun 2022 PacTec-messuista tulee jymymenestys, kun patoutunutta kysyntää on varastossa kahden vuoden verran. Samalla ympyrä sulkeutuu; messuilta lähdettiin suoraan etätöihin ja etätöistä palataan takaisin messuille.

Kotoisen PacTecin lisäksi on tapahtumakalentereissa tälle vuodelle suuri määrä muita koronan tieltä siirrettyjä tapahtumia eli valinnanvaraa kyllä riittää, kun saadaan pää auki. Tavataan siis messuilla tänä vuonna!

Antro Säilä


Pääkirjoitus on julkaistu Pakkaus-lehden numerossa 3/2022

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva