Menestysreseptien pakkaukset testissä

JULKAISTU: 2. lokakuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Kesän aikana tv-kanava Nelosella seurattiin uusien elintarvikkeiden kehitystyötä ja lanseerausta Suomalainen menestysresepti -ohjelmassa. Nimensä mukaisesti ohjelma esittelee uusia innovaatioita, joista toivotaan tulevan ruokakaupan uusia huipputuotteita. Esimerkiksi viimevuotisesta voittajasta, Leivon Leipomon Boltsi-siemenpyörykästä tulikin menestystuote, ja sitä on valmistettu jo 1,2 miljoonaa pakkausta.

Pakkausten rooli oli tv-produktiossa vahvasti mukana. Tällä tuotantokaudella yksi ohjelman jaksoista keskittyi pakkauksiin, kun finaalissa olevien yritysten tehtävänä oli kehittää tuotteilleen pakkaus. Sitä edeltävissä jaksoissa kehitettiin muun muassa tuotekonsepteja ja makua.

Pakkaus-lehden numerossa 5–6/2020 menestysreseptituotteiden pakkauksia tarkasteltiin lähemmin. Lue Pakkaus testaa -artikkeli Suomen Pakkausyhdistyksen sivuilta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)