Meiran paahtimo jälleen toiminnassa

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-08-30
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Meiran paahtimolla tapahtui joulukuussa 2021 mittava tulipalo, jonka aiheuttamia vaurioita on korjattu koko kuluva vuosi. Paahtoprosessin korjaukset valmistuivat heinäkuussa, ja paahtotoiminta käynnistyi. Meiran paahtimo on toiminut nykyisellä paikallaan Helsingin Vallilassa vuodesta 1935 lähtien.

Meiran paahtimotoiminta Helsingin Vallilassa on saatu jälleen käyntiin joulukuussa 2021 tapahtuneen tulipalon jäljiltä. Paahtaminen käynnistyi heinäkuussa noin kuusi kuukautta tapahtuneen jälkeen. Vaikka tulipalo oli mittava, sen aiheuttamat vahingot rajautuivat onneksi pääosin vain rakennuksen ullakkokerroksen ja kattorakenteiden sekä raakakahvin syöttöprosessin vaurioihin.

Paahtimon korjauksen ja tuotannon uudelleenkäynnistämisen suunnittelu aloitettiin Meiralla välittömästi palon jälkeen. Prosessi sujui nopealla aikataululla, vaikka esimerkiksi erilaisissa komponenteissa ja materiaaleissa oli pandemian ja Ukrainan sodan aiheuttamia saatavuusongelmia. Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo kiittääkin meiralaisia heidän työpanoksestaan poikkeuksellisessa tilanteessa.

Olemme toimineet paahtimolla koko kevään poikkeusjärjestelyillä. Tammikuusta lähtien olemme paahdattaneet pavut ulkopuolisilla kumppaneillamme ja syöttäneet ne jauhatukseen ja pakattavaksi täällä Vallilassa. Tämä on ollut melko monimutkainen toimintamalli ja vaatinut muun muassa logistiikka- ja tuotantotiimeiltämme venymistä ja päivittäistä ongelmanratkaisua. Kunnossapito- ja rakennustiimimme puolestaan on suoriutunut korjausurakasta uskomattoman nopeasti. Ylipäätään olemme selvinneet haasteellisesta erikoistilanteesta hyvin, kertoo Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo.

Meiran paahtotoiminta on tällä hetkellä täysimittaista lukuun ottamatta paputuotteiden pakkaamista, joka odottaa edelleen rakennusmateriaaleja. Vallilan kiinteistössä niin ikään sijaitseva Meiran maustetehdas on toiminut normaalisti jo joulukuun viimeisestä viikosta lähtien.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Suomen McDonald's käyttää kotimaisia kuitukansia

McDonald'sin juomien muovikannet ovat historiaa, sillä ne on nyt korvattu kotimaisilla kuidusta valmistetuilla kansilla. Ravintolaketju jatkaa muovin vähentämistä asteittain.
McD_Kuitukannet_Kuvaoikeudet_Huhtamaki_hero-desktop

Vaihtaako Metsä valkean kraftlinerin valmistuksen ruokapakkauspapereiksi Husumissa?

Metsä Tissue ja Metsä Board suunnittelevat Husumin tehtailla BM2:n tuotannon muuttamista. Jos investointi toteutuu, tehtailla voitaisiin valmistaa vuodessa noin 80 000 tonnia ruokapakkauspaperia sekä tiivispapereita.
Metsa-husumx

Packnorth Award 2025 tuo useita jännittäviä uutuuksia

Packnorth Award 2025 -kilpailu on nyt avattu. Helmikuun ensimmäisestä päivästä lähtien on voinut lähettää ehdotuksia Pohjoismaiden suurimpaan pakkausalan kilpailuun. Tänä vuonna kilpailussa on useita uutuuksia uusissa sarjoissa sekä kansainvälistä väriä tuomaristossa.
PA-1

Jäätelö valittiin Vuoden 2024 ruokahuijaukseksi

Valmistus siirrettiin ulkomaille – salaa. Ruotsalaiset äänestivät Alvestaglassin ja Järnaglassin ”voittajiksi” Vuoden ruokahuijauskilpailussa, joka järjestettiin kymmenennen kerran. Nämä saman yrityksen valmistamat jäätelöt saivat yhteensä 7 793 ääntä, joka on lähes kolmasosa kaikista 24 352 annetusta äänestä.
glass