Meiran paahtimolla tapahtui joulukuussa 2021 mittava tulipalo, jonka aiheuttamia vaurioita on korjattu koko kuluva vuosi. Paahtoprosessin korjaukset valmistuivat heinäkuussa, ja paahtotoiminta käynnistyi. Meiran paahtimo on toiminut nykyisellä paikallaan Helsingin Vallilassa vuodesta 1935 lähtien.
Meiran paahtimotoiminta Helsingin Vallilassa on saatu jälleen käyntiin joulukuussa 2021 tapahtuneen tulipalon jäljiltä. Paahtaminen käynnistyi heinäkuussa noin kuusi kuukautta tapahtuneen jälkeen. Vaikka tulipalo oli mittava, sen aiheuttamat vahingot rajautuivat onneksi pääosin vain rakennuksen ullakkokerroksen ja kattorakenteiden sekä raakakahvin syöttöprosessin vaurioihin.
Paahtimon korjauksen ja tuotannon uudelleenkäynnistämisen suunnittelu aloitettiin Meiralla välittömästi palon jälkeen. Prosessi sujui nopealla aikataululla, vaikka esimerkiksi erilaisissa komponenteissa ja materiaaleissa oli pandemian ja Ukrainan sodan aiheuttamia saatavuusongelmia. Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo kiittääkin meiralaisia heidän työpanoksestaan poikkeuksellisessa tilanteessa.
– Olemme toimineet paahtimolla koko kevään poikkeusjärjestelyillä. Tammikuusta lähtien olemme paahdattaneet pavut ulkopuolisilla kumppaneillamme ja syöttäneet ne jauhatukseen ja pakattavaksi täällä Vallilassa. Tämä on ollut melko monimutkainen toimintamalli ja vaatinut muun muassa logistiikka- ja tuotantotiimeiltämme venymistä ja päivittäistä ongelmanratkaisua. Kunnossapito- ja rakennustiimimme puolestaan on suoriutunut korjausurakasta uskomattoman nopeasti. Ylipäätään olemme selvinneet haasteellisesta erikoistilanteesta hyvin, kertoo Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo.
Meiran paahtotoiminta on tällä hetkellä täysimittaista lukuun ottamatta paputuotteiden pakkaamista, joka odottaa edelleen rakennusmateriaaleja. Vallilan kiinteistössä niin ikään sijaitseva Meiran maustetehdas on toiminut normaalisti jo joulukuun viimeisestä viikosta lähtien.