Luomumunat pakataan nyt ruohokuitupakkaukseen

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-09-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Laitilan Kanatarha tuo uuden pakkausinnovaation kauppoihin ensimmäisenä Suomessa. Tuottajan isot luomumunat pakataan ruohokuitupohjaiseen pakkaukseen.

Huhtamäen valmistama GreeNest-pakkaus on tiettävästi maailman ensimmäinen teollisesti valmistettu ruohokuitupohjainen pakkaus. Sen raaka-aineista 50 % on luonnonmukaista ruohoa ja toinen 50 % kierrätyspaperia. Pakkauksen voi hävittää viemällä sen kierrätykseen tai kompostoimalla itse.

”Pahvista valmistetut kananmunarasiat ovat kaikki kierrätettäviä, mutta tämä uudenlainen ruohokuitupohjainen rasia on entistä ekologisempi valinta. Haluamme tarjota kuluttajalle mahdollisuuden valita kananmunarasian, joka säästää luontoa ja tukee kestävää kehitystä”, kertoo Munax Oy:n kehitysjohtaja Hannu Majander.

Huhtamäen kehittämä ja patentoima valmistusmenetelmä yhdistää ruohon ja kierrätyspaperin uusiutuvat ja kompostoituvat kuidut kestäväksi pakkaukseksi, joka suojaa kananmunia kuljetuksen aikana ja kaupassa.

Pakkaukset valmistetaan Huhtamäen tehtaalla ja raaka-aineena käytetty ruoho hankitaan suunnitelman mukaisesti hoidetulta luonnonsuojelualueelta, josta se leikattaisiin joka tapauksessa.

”Ruohossa ei ole lannoitejäämiä tai muita käsittelyjä, ja siihen sitoutunut vesi vähentää tuotannossa muuten tarvittavan veden määrää 50 %. Pakkauksella on FSC-sertifikaatti eli se on kansainvälisen vastuullisen metsänhoitojärjestelmän mukainen”, kertoo Katriina Leigh Huhtamäeltä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce