Luomulastenruoan kysyntä kasvaa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-04-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Luomulastenruoan kysyntä kasvaa jatkuvasti Suomessa. Nestlé tuo Suomen markkinoille uudet NaturNes-luomulastenruoat, jotka on valmistettu Suomessa.

NaturNes-luomulastenruoat sisältävät tiedotteen mukaan vain parhaita mahdollisia raaka-aineita. Seula on tiukka, sillä lastenruokalaatuiseksi luomuksi soveltuu vain hyvin harva raaka-aine. Uusissa NaturNes-tuotteissa ei ole lisättyä sokeria.

”Vain kaksi prosenttia maailman raaka-aineista on riittävän hyvää luomulastenruokaan. Kattavien luomutestien lisäksi lastenruoalle tehdään vielä 96 lisälaatutestiä. Lastenruokien raaka-aineille on asetettu huomattavasti tiukemmat laatuvaatimukset kuin muille elintarvikkeille”, kertoo lastenruokien Senior Brand Manager Nea Mertsalmi Suomen Nestléltä.

NaturNes-tuotteet sisältävät huolella valittuja luomuraaka-aineita. Hedelmät, marjat ja vihannekset ovat kypsyneet omassa tahdissaan ennen kuin ne on poimittu. Lisäksi kaikissa NaturNes kala-aterioissa on käytetty MSC-sertifioitua kalaa.

Nestlén Turun lastenruokatehdas on Pohjoismaiden ainoa lastenruokaa lasipurkkeihin valmistava tehdas.  Tehtaalta ei toimiteta lainkaan jätettä kaatopaikalle ja se siirtyi hiilidioksidivapaaseen tuotantoon lokakuussa 2018.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB