Linkosuon snacksit Kiinaan CHEPin lavoilla

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-10-31
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Linkosuo on kasvanut merkittäväksi snacks-valmistajaksi, joka satsaa vientiin ja on aloittanut snacksien kuljetukset jopa Kiinaan asti. Pitkillä matkoilla tuotevahinkojen riskit nousevat, joten hyvän pakkaamisen ja laadukkaiden kuljetusalustojen merkitys on suuri. Linkosuo on käyttänyt CHEPin vuokralavoja jo parin vuoden ajan.

Vuonna 2017 Linkosuo vaihtoi kertakäyttöiset lavat ja aaltopahviset lava-alustat vuokrattaviin CHEPin lavoihin. Kertakäyttölavojen vaihto CHEPin vuokralavoihin on tuonut turvaa Linkosuon herkästi rikkoutuvien tuotteiden kuljetuksiin.

”Lavat ovat turvallisia käyttää, ja laadukkaiden lavojen avulla vältämme kuljetusvahingot, kuten tuotteiden rikkoutumiset. Niitä tapahtui vielä aiemmin silloin tällöin”, Linkosuon logistiikkapäällikkö Teemu Hämelahti kertoo.

Lavamuutos on helpottanut Linkosuon arkea, sillä nyt yrityksen ja keskusliikkeiden lavat ovat yhtenäiset ja Linkosuolta lähtevät lavat jatkavat matkaansa keskusliikkeiden käytössä.

”Suurin osa kuljetuksistamme lähtee keskusliikkeiden kautta myymälöihin ja nyt käytämme samaa lavatoimittajaa keskusliikkeiden kanssa. Hyvä ratkaisu yhtenäisti toimintatapoja ja on tuonut meille myös kustannussäästöjä”, Hämelahti kertoo.

Linkosuon liikevaihdosta noin viidesosa tulee viennistä. Yritys onkin keskittynyt erityisesti vientiin viime vuodet ja hakee ulkomailta asiakkuuksia. Vienti Kiinaan aloitettiin toukokuussa.
Muutos vuokralavoihin on helpottanut myös Linkosuon vientitoimintaa. Esimerkiksi Keski-Euroopassa myymälöissä hyödynnetään varttilavoja laajasti esittelylavoina kaupoissa. Tällöin vientiyritykselle on kätevää, että se voi lähettää tuotteet suoraan lavalla, joka jatkaa matkaansa kaupan myymälään eikä alustaa tarvitse vaihtaa missään vaiheessa.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak