Liemivalmisteille kehitetty syötävä kalvo testauksessa

JULKAISTU: 2021-11-12
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Brittiläinen ateriapakkauksia markkinoiva Gousto Recipe Box toimittaa valmiiksi mitattuja ainesosia sisältäviä sarjoja ja ruokaohjeita, joiden avulla kuluttajat voivat luoda aterioita kotona. Yhtiö on tehnyt Cambridgen yliopiston spinout-yrityksen Xamplan kanssa yhteistyötä, jossa testataan syötävää kalvomateriaalia. Kalvo valmistetaan herneproteiinista ja se on suunniteltu Gouston ateriapakkausten mukana tulevia liemivalmisteita varten. Kyseessä on yksikerroksinen kalvo, jonka on tarkoitus korvata nykyisin käytössä olevat maustesekoituspussit.

Kalvonkehitys- ja testausprojekti on osa Gouston pyrkimystä vähentää muovipakkauksia meal kit -tuotteissaan. Viime vuonna yritys vähensi 50 prosenttia pakkaukissa käyttämästään muovista siirtymällä käyttämään pahvipakkauksia ja lanseeraamalla kierrätetystä pahvista valmistetun Eco Chill Box -eristemateriaalin. Yhtiön mukaan se voisi säästää vielä noin 17 tonnia muovia vuosittain, mikäli syötävä kalvomateriaali otetaan käyttöön.

Syötävä pakkaus valmistetaan kuivaamalla herneproteiinimateriaalia levyiksi, joilla on vastaavat suojaominaisuudet kuin muovilla. Yhtiön mukaan kalvomateriaali säilyttää ruoan maun ja takaa yhtä pitkän hyllyiän kuin aiempi pakkaus. Materiaali on vegaaninen ja gluteeniton.

– Tarkoituksenamme on rakentaa tuotteita, joilla on myönteinen vaikutus ihmisiin ja planeettaan, ja investoimme innovaatioihin, jotka auttavat meitä tässä tavoitteessa. Kumppanuus Xamplan kanssa on erittäin jännittävä askel kohti ympäristöystävällisempää pakkaamista, kertoo Gouston toimitusjohtaja ja perustaja Timo Boldt.

Syötävä pakkaus on Iso-Britanniassa asiakkaiden kokeiltavissa marraskuussa osana intialaista Spiced Carrot & Lentil Soup -reseptiä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus