Lastenruokaa nyt kartonkipakkauksessa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2020-03-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lastenruoka pakataan yleensä lasipurkkiin, mutta nyt markkinoille on tullut ensimmäinen lastenruokasarja kartonkipakkauksessa. Muru Baby Food on ensimmäinen yritys, joka tarjoaa lastenruokaa Tetra Pakin kätevässä ja kevyessä Tetra Recart -pakkauksessa.

Tuotteen taustalla on tunnettu suomalaiskokki Henri Alén, jonka tavoitteena on tarjota maailman parasta lastenruokaa.

”Vuosien ajan olen haaveillut herkullisen lastenruoan valmistamisesta, koska hyvät ja monipuoliset ruokailutottumukset alkavat jo varhaislapsuudessa. Etsin varsin pitkään lastenruoalleni sopivaa pakkausratkaisua, joka säilyttäisi ruoan maukkauden ja olisi ympäristön kannalta kestävä. Jo ensimmäinen kokeilu riitti vakuuttamaan minut siitä, että Tetra Recart oli meille sopiva pakkausvaihtoehto”, kertoo Henri Alén, kokki ja Muru Baby Foodin omistaja.

Tetra Recart on kevyt, elintarvikkeille tarkoitettu kartonkipakkaus, joka on kestävä, helppo avata ja sulkea uudelleen. Tämän ansiosta se on kätevä pakkausratkaisu vanhemmille, joiden tarvitsee tarjota ruokaa nopeasti.

Ruokakaupassa kartonkipakkauksen säilytys on tehokasta nelikulmaisen muotonsa ansiosta. Se vie 40 % vähemmän tilaa kuin lasipurkit ja tarjoaa laajan pinta-alan ulkoasun suunnitteluun, minkä ansiosta sillä voi herättää helpommin asiakkaiden huomion. Kartonkipakkauksen vahva ja kevyt rakenne sopii hyvin liikkuville vanhemmille, koska pakkaus on helppo napata mukaan ruokakaupan hyllyltä ja käyttää kotikeittiössä.

”On hienoa havaita, että pakkaukset ovat edelleen tärkeä, asiakkaiden tuotevalintoihin vaikuttava tekijä”, sanoo Tetra Pakin markkinointijohtaja Berit Hoffmann, jonka mukaan uusien elintarviketuotteiden pakkaukset ovat yhä useammin valmistettu kartongista.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak