Kuituvalostuotanto tehostuu Ruotsissa

JULKAISTU: 2021-08-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkauskonserni AR Packaging ja ruotsalainen kehitysyhtiö PulPac ilmoittavat laajentavansa kumppanuuttaan kuituvalostuotteissa. Laajennetun kumppanuuden myötä AR Packaging investoi PulPacin tuotantoalusta PulPac PU300:aan, joka toimii tällä hetkellä esittelylinjana yrityksen Tech Centerin tiloissa Göteborgissa. Investointi vauhdittaa kestävien ja kohtuuhintaisten kuitutuotteiden tuotantoa.

PulPac kertoo lehdistötiedotteessaan, että kumppanuus yhdistää AR Packagingin asiantuntemuksen ja resurssit PulPacin Dry Molded Fiber -prosessiin ja nopeuttaa muotoon valettujen kuitutuotteiden maailmanlaajuista kaupallistamista. Dry Molded Fiber on patentoitu valmistusteknologia kuitupohjaisten pakkausten ja kertakäyttötuotteiden valmistukseen. Sillä valmistettujen tuotteiden hiilijalanjälki on jopa 80–90 prosenttia pienempi kuin vastaavilla muovituotteilla. Lisäksi teknologia on PulPacin tiedotteen mukaan jopa kymmenen kertaa tehokkaampi kuin perinteinen kuituvalostekniikka.

– Olemme ylpeitä siitä, että olemme mukana PulPac-teknologiapoolissa. Dry Molded Fiber on ainutlaatuinen sekoitus kestävyyttä, maailmanlaajuista skaalautuvuutta ja kustannustehokkuutta. Sekä kuluttajat että teollisuus pyrkivät käyttämään kuitua aina, kun se on mahdollista, ja siksi investoimme vahvasti innovaatioihin, jotka auttavat brändejä löytämään kestäviä ratkaisuja pakkaamiseen, AR Packagingin innovaatiojohtaja Ralf Mack sanoo.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)