Kovamuovipakkauksia uusiutuvista raaka-aineista

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-06-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Neste ja kansainvälinen kovamuovipakkausvalmistaja Jokey ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on kehittää markkinaa uusiutuvista ja kierrätetyistä materiaaleista valmistetuille kovamuovipakkauksille. Kyseisiä pakkauksia voidaan hyödyntää niin elintarvikekontaktissa kuin muuallakin.

Jokey valmistaa muun muassa ämpäreitä, laatikoita ja tarjottimia, jotka ovat jopa sataprosenttisesti kierrätettäviä. Yhtiön kovamuovipakkaukset täyttävät elintarvikepakkauksille asetetut laatu- ja hygieniavaatimukset. Nesteen muovien valmistukseen tarkoitettu tuote koostuu biomassasta valmistetuista komponenteista sekä kemiallisesti kierrätetystä muovijätteestä. Tästä tuotteesta valmistetut muovit soveltuvat olemassa oleviin tuotanto- ja kierrätysjärjestelmiin, ja ne vastaavat laadultaan perinteisiä muoveja.

Edistämällä vastuullisempien materiaalien käyttöä pakkauksissa Neste ja Jokey haluavat auttaa kovamuovipakkauksia käyttäviä yrityksiä saavuttamaan materiaaleja koskevat vastuullisuustavoitteensa. Tällaisia materiaaleja voidaan valmistaa esimerkiksi Nesteen uusiutuvista ja kierrätetyistä raaka-aineista tuotettujen korkealaatuisten hiilivetyjen avulla. Neste ja Jokey pyrkivät yhdessä siihen, että yhä suurempi osa materiaaleista pohjautuu uusiutuviin tai kierrätysraaka-aineisiin ja että muoviteollisuuden arvoketjut voidaan rakentaa tukemaan kiertotaloutta.

Nesteen ja Jokeyn tavoitteena on jatkossa syventää yhteistyötään. Samalla yritykset toivottavat myös muut muovialan toimijat tervetulleiksi yhteistyöhön kehittämään kiertotalouteen perustuvia arvoketjuja ja vastuullisempia muoviratkaisuja.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli