Kovamuovipakkauksia uusiutuvista raaka-aineista

JULKAISTU: 24. kesäkuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Neste ja kansainvälinen kovamuovipakkausvalmistaja Jokey ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on kehittää markkinaa uusiutuvista ja kierrätetyistä materiaaleista valmistetuille kovamuovipakkauksille. Kyseisiä pakkauksia voidaan hyödyntää niin elintarvikekontaktissa kuin muuallakin.

Jokey valmistaa muun muassa ämpäreitä, laatikoita ja tarjottimia, jotka ovat jopa sataprosenttisesti kierrätettäviä. Yhtiön kovamuovipakkaukset täyttävät elintarvikepakkauksille asetetut laatu- ja hygieniavaatimukset. Nesteen muovien valmistukseen tarkoitettu tuote koostuu biomassasta valmistetuista komponenteista sekä kemiallisesti kierrätetystä muovijätteestä. Tästä tuotteesta valmistetut muovit soveltuvat olemassa oleviin tuotanto- ja kierrätysjärjestelmiin, ja ne vastaavat laadultaan perinteisiä muoveja.

Edistämällä vastuullisempien materiaalien käyttöä pakkauksissa Neste ja Jokey haluavat auttaa kovamuovipakkauksia käyttäviä yrityksiä saavuttamaan materiaaleja koskevat vastuullisuustavoitteensa. Tällaisia materiaaleja voidaan valmistaa esimerkiksi Nesteen uusiutuvista ja kierrätetyistä raaka-aineista tuotettujen korkealaatuisten hiilivetyjen avulla. Neste ja Jokey pyrkivät yhdessä siihen, että yhä suurempi osa materiaaleista pohjautuu uusiutuviin tai kierrätysraaka-aineisiin ja että muoviteollisuuden arvoketjut voidaan rakentaa tukemaan kiertotaloutta.

Nesteen ja Jokeyn tavoitteena on jatkossa syventää yhteistyötään. Samalla yritykset toivottavat myös muut muovialan toimijat tervetulleiksi yhteistyöhön kehittämään kiertotalouteen perustuvia arvoketjuja ja vastuullisempia muoviratkaisuja.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi