Kotkamillsin kehittämä, nesteitä ja rasvaa kestävä kuppikartonki on saanut elintarvikepakkaussertifikaatin. Yhtiö odottaa vientimarkkinoiden nyt avautuvan kahvikupille.
Kotkamillsin innovaatiota on testattu useasti. Viimeinen testi tehtiin ulkomaisessa laboratoriossa, mikä aiheutti pitkän odotusajan. Yle uutisten mukaan nyt testit on tehty ja sertifikaatti saatu. Se tarkoittaa, että kuppikartongia voidaan alkaa myydä isoille tarjoilupakkauksia käyttäville brändeille, kuten esimerkiksi McDonald's ja Starbucks.
Uudesta kuppikartongista voidaan tehdä kuppeja, joita ei tarvitse päällystää lainkaan muovilla. Biohajoava kuppi voidaan kierrättää paperijätteenä. Kotkamills testasi 50 000 kappaleen erää muovittomia kertakäyttökahvikuppeja kesällä Tall Ship Races -tapahtumassa ja Meripäivillä Kotkassa.
Kotkamills on odottanut sertifikaattia saadakseen tuotannon vauhtiin.
”Suuret ketjut eivät vielä ole teettäneet kuppeja. Syynä on se, että he tarvitsevat tuon sertifikaatin ennen kuin omien sääntöjensä perusteella voivat edes ottaa kartonkia tiloihinsa. Suurten ketjujen edustajat ovat kuitenkin muualla hypistelleet tehtyjä kuppeja. Odotukset ovat nyt korkealla, että he kohta aloittavat omia koeajojaan”, Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen kertoi Ylelle.
Kotkamills odottaa valmistavansa kuppikartonkia tänä vuonna noin 5 000 – 10 000 tonnia.