Kotkamillsin kuppikartonki sai sertifikaatin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-08-31
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kotkamillsin kehittämä, nesteitä ja rasvaa kestävä kuppikartonki on saanut elintarvikepakkaussertifikaatin. Yhtiö odottaa vientimarkkinoiden nyt avautuvan kahvikupille.

Kotkamillsin innovaatiota on testattu useasti. Viimeinen testi tehtiin ulkomaisessa laboratoriossa, mikä aiheutti pitkän odotusajan. Yle uutisten mukaan nyt testit on tehty ja sertifikaatti saatu. Se tarkoittaa, että kuppikartongia voidaan alkaa myydä isoille tarjoilupakkauksia käyttäville brändeille, kuten esimerkiksi McDonald's ja Starbucks.

Uudesta kuppikartongista voidaan tehdä kuppeja, joita ei tarvitse päällystää lainkaan muovilla. Biohajoava kuppi voidaan kierrättää paperijätteenä. Kotkamills testasi 50 000 kappaleen erää muovittomia kertakäyttökahvikuppeja kesällä Tall Ship Races -tapahtumassa ja Meripäivillä Kotkassa.

Kotkamills on odottanut sertifikaattia saadakseen tuotannon vauhtiin.

”Suuret ketjut eivät vielä ole teettäneet kuppeja. Syynä on se, että he tarvitsevat tuon sertifikaatin ennen kuin omien sääntöjensä perusteella voivat edes ottaa kartonkia tiloihinsa. Suurten ketjujen edustajat ovat kuitenkin muualla hypistelleet tehtyjä kuppeja. Odotukset ovat nyt korkealla, että he kohta aloittavat omia koeajojaan”, Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen kertoi Ylelle.

Kotkamills odottaa valmistavansa kuppikartonkia tänä vuonna noin 5 000 – 10 000 tonnia.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak