Korotettu juomapakkaus helpottaa kaatamista

JULKAISTU: 29. toukokuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Metsä Board on kehittänyt viiden yhtiön kanssa innovatiivisen juomapakkauksen, joka helpottaa juoman kaatamista. Uusi konsepti esitellään ensi kertaa Drupassa.

Metsä Board on suunnitellut ja patentoinut uuden Elevated drink box -pakkauksen. Se valmistettiin yhteistyössä Bobstin, Kodakin, Marbachin, Henkelin ja Knaurein kanssa.

“Halusimme miettiä konseptin uusiksi ja suunnitella käyttäjäystävällisen pakkauksen, josta hyötyvät sekä kuluttaja että brändi. Korotetun pohjarakenteen ansiosta juomapakkausta ei enää tarvitse sijoittaa pöydän reunalle, minkä vuoksi kuluttaja voi vapaasti käyttää pakkausta missä tahansa”, kertoo Cyril Drouet, Metsä Boardin design- ja innovaatiojohtaja.

Koroke ei vie tilaa kaupan hyllyssä, sillä se on pakkauksen sisällä ja nostetaan esiin avattaessa. Tyhjänä pakkauksen sisällä oleva muovipussi voidaan erottaa helposti laatikosta kierrätystä varten.

Pakkauksessa on käytetty Metsä Boardin valmistamia ensikuitukartonkeja. Pinnassa on kaksoispäällystetty valkopintainen kraftlaineri Kemiart Lite+, joka sopii sekä flexo- että digipainatukseen. Fluting ja sisälaineri ovat täysvalkaistua Modo Northern Light -kartonkia, joka soveltuu offset- ja flexo- sekä digipainatukseen inkjet-tekniikalla.

Uutta juomalaatikkokonseptia esitellään Metsä Boardin ja yhteistyökumppanien osastoilla Drupassa.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood

Smurfit Kappa vihkii käyttöön teollisen vedenkäsittelylaitoksen Serbiassa

Smurfit Kappa on vihkinyt käyttöön puhdistus- ja jätevedenpuhdistamon paperitehtaallaan Belgradissa, Serbiassa.
Water