Fazer tuo marraskuun lopussa markkinoille käsintehtyjä konvehteja sisältävän rasian, jossa on hyödynnetty suomalaisen Sulapacin mikromuovitonta ja kompostoituvaa materiaalia. Rasia on myynnissä vain Fazerin omissa myyntipisteissä.
Konvehtirasian tuotekehitysaika oli tiedotteen mukaan pitkä, melkein 1,5 vuotta. Fazer ja Sulapac halusivat kehittää korkealaatuisen lopputuotteen, joka on turvallinen sekä ihmisille että ympäristölle. Sen eri vaiheissa on mm. testattu materiaalin aistinvaraista soveltuvuutta ja pakattavan tuotteen säilymistä sekä suunniteltu lopullinen lanseerattava konsepti painatuksineen.
Fazer ja Sulapac Oy käynnistivät vuonna 2018 yhteistyön, jonka tavoitteena on tutkia, kehittää ja testata mikromuovittomia, kompostoituvia pakkausratkaisuja elintarvikkeille. Fazer on ensimmäinen yritys, jonka kanssa Sulapac on tehnyt elintarvikepakkausten tuotekehitystä. Yhteistyön ensimmäinen tulos on tämä konvehtirasia.
”Ihmiset tekevät hyvin tietoisia valintoja pakkausten vastuullisuuden perusteella. Fazer tutkii ja testaa jatkuvasti uusia pakkausvaihtoehtoja ja teemme aktiivisesti töitä pakkausmateriaalien kierrätettävyyden parantamiseksi. Haluamme tehdä rohkaista pakkaustemme kierrättämiseen tekemällä siitä mahdollisimman helppoa ja siksi uusimme vuoden 2020 alusta lähtien pakkaustemme lajittelumerkinnät ”, kertoo Fazer Makeisten toimitusjohtaja ja pakkausalan asiantuntija Nathalie Ahlström.