Kodak myy sijoitusyhtiölle fleksopainotoiminnan

JULKAISTU: 2018-11-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kodak on sopinut fleksopainotoimintansa myynnistä pääomasijoittaja Montagulle. Sijoitusyhtiö omistaa myös mm. pakkausyritys Linpacin.

Kodakin fleksopainotoiminnan lippulaiva on painolevyjen valmistusjärjestelmä Flexcel NX. NX-levyjen myynti kasvoi viime neljänneksellä 17 %. Uusi Flexcel NX Ultra -tuote lanseerattiin lokakuussa.

Kodakin fleksopainotoiminta sisältää tuotantoyksiköt USA:ssa, Belgiassa ja Japanissa. Henkilökunnan määrä on noin 300. Kodak laittoi vuositasolla noin 90 miljoonaa euron liikevaihtoa tekevän yksikön myyntiin elokuussa. Kaupan odotetaan toteutuvan ensi vuoden alkupuolella.

Montagun omistuksiin kuuluvat mm. pakkausalan yritys Linpac ja Pohjoismaissa toimiva Visma. Kodak aikoo keskittyä kaupan jälkeen Sonora-painolevyihin, teolliseen mustesuihkutulostamiseen, työnkulkuohjelmistoihin ja brändin lisensiointiin.

 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka