Kissanpelletit ovat pakkausta myöten kiertotalouden tuote

JULKAISTU: 26. kesäkuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Scandbion tarina alkoi 1980-luvun alussa, kun kaksi jönköpingiläistä yrittäjää päätti alkaa hyödyntää tuotantojätettä, sahanpurua. Ensin alkunsa saivat lämmitysbriketit ja hieman myöhemmin pelletit, joita nykyään käytetään energianlähteinä niin kotitalouksissa kuin tuotantolaitoksissakin.

Nyt puupelletit tarjoavat vaihtoehdon myös perinteiselle kissanhiekalle.

– Ympäristöargumentit olivat ratkaisevassa asemassa, kun päätimme panostaa kissanpelletteihin, Scandbion markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tone Johnsen – Se, että samalla saadaan helppohoitoinen, mukava ja vain hieman tuoksahtava kissojen vessa, tulee ikään kuin kaupan päälle. Kissanpelletit toimivat kaikenlaisissa laatikoissa, sekä perinteisissä että kehittyneemmissä, kaksipohjaisissa malleissa. Ainoa ero on siinä, että nyt laatikosta poistetaan liuenneita lastuja saviklönttien sijaan.

Kuivikepelletit otettiin ensin käyttöön hevostalleilla, ja Jönköping Horse Show’ssa pidetyn esittelyn jälkeen myös kissanomistajat kiinnostuivat tuotteesta. Pelleteille tarvittiin siis pakkaus, joka mahdollistaa tuotteen myynnin niin verkkokaupassa kuin myymälöissäkin ja tukee tuotemerkin näkyvyyttä. Suunnittelukumppaniksi valikoitui DS Smith.

– Perusvaatimuksemme olivat luonnollisesti täysin toiminnallisia – että pakkaus olisi helppo kasata, pakata, sulkea ja kierrättää. Uusien myyntikanavien johdosta oli panostettava myös ulkonäköön ja imagoon, Johnsen kertoo.

– Painoasiantuntijamme kehittivät ratkaisuja, joilla voitiin tehdä pienempiä painoeriä offsetpainossa markkinoille lanseeraamista varten ja siirtyä siitä nopeasti fleksopainoon, kertoo DS Smithin David Engvers.

Samaan aikaan kun tehtiin töitä graafisen suunnittelun kanssa, tehtiin töitä myös sen eteen, että pakkaus olisi mahdollisimman helppo kuljettaa kotiin. Muovisen kantokahvan sijaan kehitettiin aaltopahvinen kahva, joka on täysin integroitu pakkaukseen.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)