Kiertotalous pääosassa Top Packaging Summitissa

JULKAISTU: 2019-08-06
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruotsalainen pakkausklusteri Packbridge järjestää jälleen suositun Top Packaging Summit -tapahtuman. Tämän vuoden tapahtuman fokuksessa on kiertotalous pakkausalan arvoketjussa. Tapahtuma pyrkii tarjoamaan syväluotauksen alan nykytilaan ja tulevaisuuden näkymiin. Tapahtuma järjestetään Malmössä 19. syyskuuta.

Tapahtumassa on yleensä ollut osallistujia koko pakkausalan arvoketjusta ja se on toiminut yhteistyötä edistävänä foorumina. Viime vuonna lanseerattiin vuorovaikutteiset workshopit, joita osanottajat arvostivat suuresti palautteen mukaan.

”Vuorovaikutteiset workshopit ja verkostoituminen ovat tie uusiin ideoihin ja ratkaisuihin. Ne eivät olleet vain keskusteluja vaan kehittyivät uraa uurtaviksi ideoiksi ja uusiksi innovaatioiksi”, sanoo Svetlana Eskebaek, Business Development Packbridge.

Uusi konsepti tapahtumassa on neljä pakkausmateriaalia kattava keskustelu, jossa ovat mukana Ardagh Group (lasi) Kotkamills (kartonki), Ball Beverage Packaging Europe (metalli) ja Sealed Air (muovi).
Lisätietoja tapahtumasta löytyy sivulta http://toppackagingsummit.com/#theagenda

Jatka lukemista

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus