Kierrätyskääre Serlan pehmopapereihin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-03-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


 

Amerplast ja Metsä Tissuen Serla brändi lanseeraavat markkinoille ensimmäisen kiertotalouspehmopaperipakkauksen, jossa käytetään lähes pelkästään kierrätysmateriaaleja.

Serlan Green Pack -pakkauksen kääreenä oleva Amerplastin ESSI Kiertokääre on kiertotalouspakkauskonsepti, joka hyödyntää teollisuudesta ja suomalaisilta kuluttajilta erilliskerättyä kierrätysmateriaalia. Lisäksi siinä käytetään biopohjaista Green PE -polyeteeniä, joka valmistetaan sokerinvalmistuksen sivutuotteena syntyvästä etanolista.

Serla käyttää käärettä wc-paperissa, joka on valmistettu kierrätyskuidusta. Green Pack-pakkaus on täysin kierrätettävissä muovipakkausten keräyspisteiden kautta esimerkiksi uusien pehmopaperikääreiden raaka-aineeksi.

”Olemme innoissamme ja ylpeitä lanseeratessamme tämän innovatiivisen materiaalin Serlan keltaisen wc-paperin pakkauksissa. Kestävä kehitys on keskeinen osa Serla-brändiä ja uuden pakkauksen lisäksi edistämme kiertotaloutta käyttämällä kierrätettyä paperia Serla-tuotteissa”, sanoo Serlan Brand Manager Hanna Hirvonen.

“Amerplast on sitoutunut kehittämään ympäristön kannalta kestäviä joustopakkausratkaisuja osana AmerGreen-ohjelmaamme. Keskiössä ovat kierrätettävyys sekä kierrätysmateriaalien ja biopohjaisten materiaalien käyttö. Etsimme jatkuvasti kestävämpiä vaihtoehtoja perinteisille öljypohjaisille materiaaleille. Tavoitteenamme on tehdä biopohjaisista ja kierrätysmateriaaleista alamme standardeja”, kertoo Amerplastin Chief Marketing Officer Ari-Pekka Pietilä.

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept