Kevät on pakkauskilpailujen aikaa

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-04-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lidl Suomen järjestämän Pakkaustarinoita 2021 -kilpailun ilmoittautuminen päättyi maaliskuun lopussa. Yritykset, opiskelijat ja yhdistykset jättivät kilpailuun yhteensä lähes 80 ehdotusta innovatiivisista pakkausratkaisuista.

– Ehdotuksia selatessa käy ilmi, että kilpailijat ovat lähteneet tarjoamaan valmiita, toimivia ratkaisuja. Ilahduttavaa on, että opiskelijat osallistuivat myös ahkerasti, Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Laura Kvissberg kertoo ensitunnelmista.

Seuraavaksi Lidlin esiraati käy kilpailuun jätetyt ehdotukset läpi ja valitsee joukosta finalistit kisan kolmeen kategoriaan: eroon ylimääräisestä muovista, 100-prosenttisesti kierrätettävä pakkaus ja jotakin aivan uutta. Toukokuussa asiantuntijaraati päättää kategorioiden voittajat ja miten 50 000 euron palkintorahat jaetaan. Voittajat julkistetaan kesäkuussa.

Yhden oven sulkeutuessa avautuu aina uusi. Tai kaksi, kuten tänä vuonna: ilmoittautuminen pohjoismaisiin pakkauskilpailuihin, ScanStariin ja ScanStar Studentiin on jo käynnissä.

Yritykset voivat ilmoittaa jo markkinoilla olevat pakkausinnovaationsa perinteiseen ScanStar-kilpailuun 1.6. mennessä. Tänä vuonna myös opiskelijat pääsevät näyttämään kyntensä, kun ensimmäisessä ScanStar Student -kilpailussa haetaan uusia pakkausratkaisuja ja -ideoita. Opiskelijakilpailun ilmoittautuminen jatkuu toukokuun loppuun asti, ja molempia pohjoismaisia kilpailuja isännöi tänä vuonna Ruotsi.

Lisätietoa kilpailuista ja ilmoittautuminen: www.scanstar.org

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx