Kevät on pakkauskilpailujen aikaa

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-04-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lidl Suomen järjestämän Pakkaustarinoita 2021 -kilpailun ilmoittautuminen päättyi maaliskuun lopussa. Yritykset, opiskelijat ja yhdistykset jättivät kilpailuun yhteensä lähes 80 ehdotusta innovatiivisista pakkausratkaisuista.

– Ehdotuksia selatessa käy ilmi, että kilpailijat ovat lähteneet tarjoamaan valmiita, toimivia ratkaisuja. Ilahduttavaa on, että opiskelijat osallistuivat myös ahkerasti, Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Laura Kvissberg kertoo ensitunnelmista.

Seuraavaksi Lidlin esiraati käy kilpailuun jätetyt ehdotukset läpi ja valitsee joukosta finalistit kisan kolmeen kategoriaan: eroon ylimääräisestä muovista, 100-prosenttisesti kierrätettävä pakkaus ja jotakin aivan uutta. Toukokuussa asiantuntijaraati päättää kategorioiden voittajat ja miten 50 000 euron palkintorahat jaetaan. Voittajat julkistetaan kesäkuussa.

Yhden oven sulkeutuessa avautuu aina uusi. Tai kaksi, kuten tänä vuonna: ilmoittautuminen pohjoismaisiin pakkauskilpailuihin, ScanStariin ja ScanStar Studentiin on jo käynnissä.

Yritykset voivat ilmoittaa jo markkinoilla olevat pakkausinnovaationsa perinteiseen ScanStar-kilpailuun 1.6. mennessä. Tänä vuonna myös opiskelijat pääsevät näyttämään kyntensä, kun ensimmäisessä ScanStar Student -kilpailussa haetaan uusia pakkausratkaisuja ja -ideoita. Opiskelijakilpailun ilmoittautuminen jatkuu toukokuun loppuun asti, ja molempia pohjoismaisia kilpailuja isännöi tänä vuonna Ruotsi.

Lisätietoa kilpailuista ja ilmoittautuminen: www.scanstar.org

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak