Kestävät innovaatiot-kilpailu etsii pakkaus-, elintarvike- ja muovialojen uutuuksia

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-12-18
PÄIVITETTY: 2023-12-20

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuus tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaiset ja päättäjät yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024.

Tapahtuma esittelee ja nostaa esiin myös ajankohtaisia innovaatioita. Kestävät innovaatiot -kilpailussa etsitään pakkaus-, elintarvike- ja muovialojen kiinnostavimpia uusia tuotteita, palveluita tai menetelmiä, jotka näyttävät suuntaa tulevaisuuden menestykselle.

Kaikille avoimessa kilpailussa on kolme kategoriaa: pakkaamisen, elintarviketeollisuuden ja muoviteollisuuden tuotteille ja palveluille. Kilpailuraati valitsee osallistujien joukosta kolme finalistia, jotka pitchaavat ideansa tapahtumassa 13.3.2024. Pitchausten pohjalta valitaan yksi voittaja, joka saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5000 euron palkinnon.

Kestävät innovaatiot 2024 -kilpailuun voi osallistua osoitteessa: pfsptec.messukeskus.com. Kaikille pakkaus-, elintarvike- ja muovialan toimijoille avoimeen kilpailuun ilmoittautuminen on avoinna 16.2.2024 saakka.

Kilpailun finalistit listataan tapahtumien verkkosivuilla, ja pitchaukset nähdään PacTec,  FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtuman PlastExpo-lavalla keskiviikkona 13.3.2024. Voittaja julkistetaan tapahtumassa samana päivänä.

Kilpailun raadissa ovat mukana Suomen Pakkausyhdistys ry:n toimitusjohtaja Antro Säilä, Elintarviketeollisuusliiton johtaja Satumaija Levón, Elintarviketieteiden Seuran toiminnanjohtaja Viivi Wanhalinna, Muoviyhdistyksen toimitusjohtaja Mirja Juslin, Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä ja Teknisen Kaupan Liiton johtava asiantuntija Juha Ala-Hiiro.

Jatka lukemista

Packnews tarjoaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack 2024 -messuille

Tänä syksynä Packnews tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack-messuille Nürnbergiin.
Messegeschehen / Fair activities in general

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB