Kartonki metsäteollisuuden merkittävin vientituote

JULKAISTU: 2022-04-04
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsäteollisuustuotteiden vientiarvo oli vuoden 2021 ennakkotietojen mukaan reilu 13 miljardia euroa. Edellisestä vuodesta arvonnousua oli reaalisesti 16 prosenttia. Edellisen kymmenen vuoden keskiarvoon verrattuna vienti oli kuitenkin vain kaksi prosenttia suurempi. Sahatavaran maailmalla kasvaneet kysyntä ja hinta nostivat puutuoteteollisuuden vientiarvon osuuden 29 prosenttiin metsäteollisuuden viennistä. Raaka- ja jätepuuta tuotiin Suomeen 13 miljoonaa kuutiometriä, josta reilu puolet oli kuitupuuta.

Kartonki ohitti paperin tärkeimpänä vientituotteena ja kattoi metsäteollisuuden viennin arvosta neljäsosan, kun taas paperin osuus jäi 22 prosenttiin. Kartongin vientiarvo nousi edellisestä vuodesta kymmenyksellä, 3,3 miljardiin euroon, kun taas paperin väheni neljä prosenttia, 2,9 miljardiin euroon. Viedyin paperilaji oli aikakauslehtipaperi, jonka vientiarvo nousi edellisvuodesta neljällä prosentilla, 1,2 miljardiin euroon. Kartongeista viedyin ryhmä oli monikerroksiset, kaoliinilla sekä muovilla päällystetyt kartongit ja pahvit (Luken tilastossa Muu päällystetty kartonki), joka kattoi 59 prosenttia (2,0 mrd. €) kartongin viennistä (+3 % edellisvuodesta). Edellisen kymmenen vuoden keskiarvoon verrattuna paperin vientiarvo on laskenut 40 prosenttia ja kartongin taas noussut 23 prosenttia.

Metsäteollisuustuotteita tuotiin Suomeen 1,5 miljardilla eurolla, mikä oli reaalisesti kaksi prosenttia edellisvuotta enemmän. Viidesosa tuontiarvosta koostui puisista huonekaluista, 18 prosenttia paperi- ja kartonkijalosteista ja 12 prosenttia kartongeista. Tärkeimmät tuontimaat olivat Ruotsi, Viro ja Venäjä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)