Kansanmaskien pakkausmerkinnöissä puutteita

JULKAISTU: 2021-06-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Maskien valvonta Suomessa jakaantuu usealle eri viranomaiselle. Tulli valvoo kansanmaskeja, jotka tuodaan Suomeen EU:n ulkopuolelta tai toisista jäsenmaista. Kansanmaskeja ovat muun muassa kankaiset kestomaskit sekä kuitukankaasta valmistetut kertakäyttömaskit, joissa ei ole CE-merkintää. 

Tullin valvomista maskieristä viisi oli kankaisia kestomaskeja ja kahdeksan CE-merkitsemättömiä kertakäyttömaskeja. Erät olivat peräisin Turkista, Kiinasta, Vietnamista, Intiasta ja Etelä-Koreasta. Valvontaan otettavat kansanmaskit valittiin riskiarvion perusteella. 

Tullin valvonnassa ei tutkittu maskien suojaustehoa, vaan niiden turvallisuutta käyttäjälle. Valvonnassa selvitettiin, löytyykö maskeista terveydelle haitallisia yhdisteitä ja vastaavatko pakkausmerkinnät vaatimuksia. 

– Tullin valvomista kansanmaskeista ei löytynyt terveydelle haitallisia aineita. Sen sijaan muutaman tuotteen kohdalla pakkausmerkinnät olivat puutteellisia. Yhdestä tuotteesta puuttuivat kokonaan suomen- ja ruotsinkieliset pakkausmerkinnät, summaa Tullin tuoteturvallisuuspäällikkö Jonna Neffling valvonnan tuloksia. 

Pakkausmerkinnöissä tulee antaa lainsäädännön vaatimat varoitukset ja tuotteen turvallisuuden kannalta oleelliset tiedot. Tiedot on annettava pakkauksessa sekä suomeksi että ruotsiksi. Maskierää, josta puuttuivat suomen- ja ruotsinkieliset tiedot ei vapautettu markkinoille. Pienemmistä puutteista annettiin huomautus kolmen muun kansanmaskin osalta. 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)