Juhla Mokka juhlii erikoispakkauksilla

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-09-04
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Suomen suosituin kahvimerkki Juhla Mokka täyttää jo 90 vuotta tänä syksynä. Paulig on valmistanut merkkivuoden kunniaksi rajoitetun erän kahvin säilytysrasioita, joiden ulkoasu on samanlainen kuin ensimmäinen Juhla Mokka -kahvipakkaus. Myös vaaleapaahtoinen Juhla Mokka -kahvi on puettu ainutlaatuiseen juhlavuoden pakkaukseen.

Idean vaaleapaahtoisesta kahvisuosikista sai alun perin Pauligin tuolloinen toimitusjohtaja Eduard Paulig, perheyrityksen perustaneen Gustav Pauligin poika. Hänelle oli tärkeää tuntea kahvin alkuperä ja varmistaa sen laatu, minkä myötä Eduard Paulig matkusti vuonna 1927 viideksi kuukaudeksi Atlantin yli tutustumaan kumppaneihin ja kahvinviljelyyn. Näin tarkoin valituista pavuista syntyi yksi Suomen ensimmäisistä merkkituotteista, Juhla Mokka -kahvi, joka saa tänäkin päivänä makunsa samojen alueiden kahvipavuista.

Lähes joka toinen Suomessa nautittu kahvikupillinen on Juhla Mokka -kahvia.

Pauligin uusin, vuoden 2019, kahvirasia on kunnianosoitus Juhla Mokka -kahvin pitkälle tarinalle sekä kahvin isälle Eduard Pauligille. Kahvirasia on ulkoasultaan samanlainen kuin 90 vuotta sitten julkaistu ensimmäinen Juhla Mokka -kahvipakkaus.

Vuodesta 2008 vuoteen 2015 Juhla Mokka lanseerasi vuosittain rajoitetun erän ajankohtaisten kuvittajien suunnittelemia Juhla Mokka -kahvirasioita. Keräilijöiden suosimaa sarjaa jatkaa vuonna 2019 retrohenkinen ja mattapintainen Juhlarasia.

”Kahvirasiat ovat hyvin odotettuja, ja yli 80 % suomalaisista kahvinjuojista säilyttää kahvinsa ilmatiiviissä rasiassa. Kahvi on parhaiten suojassa hapelta, kun se on suljetun rasian sisällä omassa alkuperäispakkauksessaan. Rasia kannattaa säilyttää kuivassa paikassa huoneenlämmössä, valolta suojattuna”, Juhla Mokka -kahvien Brand Manager Laura Ilonen vinkkaa.

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox