Ilmoittautuminen ensimmäiseen ScanStar Student -kilpailuun on auki

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-04-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Yhteispohjoismainen pakkauskilpailu ScanStar on järjestetty vuosittain yli viiden vuosikymmenen ajan, vuodesta 1969 alkaen. Tänä vuonna pohjoismaalaiset opiskelijat voivat ensimmäistä kertaa osallistua omaan kilpailuunsa, ScanStar Studentiin. Kilpailu järjestetään perinteisen ScanStarin yhteydessä, ja tänä vuonna järjestelyvastuussa on Ruotsin Pakkauskilta (Svenska Förpackningsgillet).

Kilpailussa haetaan uusia innovaatioita, ideoita ja pakkausratkaisuja, jotka on kehitetty kuluvan lukuvuoden aikana. ScanStar Student järjestetään kokonaan virtuaalisesti, joten fyysisiä kilpailutöitä tai mock-upeja ei tarvitse lähettää kisajärjestäjille. Linkki kuviin ja mahdollisiin muihin esitysmateriaaleihin pyydetään toimittamaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen ScanStar Student -kilpailuun on avoinna toukokuun loppuun asti. Kilpailun tuomaristo valitsee voittajat syksyllä, ja kisassa palkitut voivat ilmoittaa pakkausinnovaationsa mukaan loppuvuodesta käytävään WorldStar Student -kilpailuun.

Kilpailun säännöt ja lisätietoa löydät osoitteesta https://scanstar.org/scanstar-student/

ScanStar Student löytyy myös Instagramista (@scanstarstudent). Osallistujien toivotaan julkaisevan kuvia ja videoita kilpailutöistään – käytäthän hashtageja #scanstarstudent #scanstarstudent21 ja #someseriousdesigning

Onnea kilpailuun!

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli