Ilmoita kontaktimateriaalitoiminnasta sähköisesti

JULKAISTU: 13. elokuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Ruokavirasto on laajentanut sähköisen ilppa-ilmoituspalvelun avulla tehtäviä ilmoituksia. Nyt myös kontaktimateriaalitoiminnasta ja -toimipaikasta on mahdollista ilmoittaa paikalliseen elintarvikevalvontaan ilppa-ilmoituspalvelussa eikä paperisia ilmoituslomakkeita enää tarvitse käyttää. Ilmoitusvelvollisuudesta on säädetty elintarvikelain 297/2021 13§:ssä. Ilmoitus tehdään aloitettaessa kontaktimateriaalitoimintaa tai kun sitä muutetaan oleellisesti. Myös toiminnan keskeyttämisestä tai lopettamisesta on ilmoitettava. Ilmoitusvelvollisuus koskee kontaktimateriaalien valmistusta, sekä sisämarkkina- että kolmasmaamaahantuontia, ja kontaktimateriaalien tukkujakelua.

Ilppa-järjestelmä on ympäristöterveydenhuollon sähköinen ilmoituspalvelu, jota kehittää ja ylläpitää Ruokavirasto. Ilpasta tiedot menevät viranomaisen käsiteltäväksi sähköisesti. Muita ilppa-ilmoituspalvelussa tehtäviä ilmoituksia ovat tällä hetkellä mm. ilmoitus elintarviketoiminnasta (EL 10§) ja ilmoitus terveydensuojelulain (763/1994) 13§:n mukaisesta toiminnasta. Ruokavirasto tulee myöhemmin laajentamaan ilppaa myös muilla ympäristöterveydenhuollon ilmoituksilla.

Lue ilppa-ilmoituspalvelusta tarkemmin Ruokaviraston verkkosivuilta: https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/sahkoinen-asiointi/ilppa–ymparistoterveydenhuollon-sahkoinen-ilmoituspalvelu/

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood