Hybriditekniikalla joustavuutta etikettien tekoon

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-06-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


BOBST on kehittänyt uutta hybridiä fleksotekniikkaa, joka tarjoaa täydellisen joustavuuden korkeatasoisten etikettien teossa, erittäin lyhyet kuntoonlaittoajat ja nopean maksuajan investoinneille. Tekniikkaa esitellään ensi kertaa Labelexpo-messuilla syyskuussa Brysselissä.

BOBST esittelee laajasti uutta tekniikkaa messuilla yhdessä digitaalisen painamisen kehitysyksikkönsä Mouventin kanssa. Esillä on neljä täydellistä digitalisoitua tuotantoprosessia, joihin kuuluu digipainokone vesipohjaisilla väreillä, uusi hybridi UV/Flexo-painokone ja DigiFlexo-painokone.

”Olemme hiljattain julkistaneet useita todella käänteentekeviä innovaatioita, jotka asettavat uusia standardeja alan tuotannolle. Ne auttavat valmistajia sekä brändejä parantamaan toimitusaikoja sekä takaamaan värien yhtenäisyyden ja elintarvikepakkausten turvallisuuden”, sanoo Federico D’Annunzio, BOBST Program Manager Hybrid Printing.

Uusimpia innovaatioita ovat Ink-on-Demand (IoD), Highly Automated Liquid (HAL) and DigiColor. Ne tehostavat värien käyttöä ja mahdollistavat uudet hybridit painoratkaisut.

Messuilla on esillä laaja laitevalikoima ja ratkaisutarjonta Mouventin digitaalisesta LB702-WB etikettipainokoneesta M6 fleksopainokoneeseen asti.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept