Huhtamäki laajentaa suojavisiirituotantoaan

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-05-06
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Noutoruoka- ja elintarvikepakkausratkaisujen toimittaja Huhtamäki laajentaa CE-merkittyjen suojavisiirien tuotantoaan. Belfastissa sijaitsevan taivekartonkipakkauksia valmistavan yksikön ja paikallisen kumppanin yhteistyöllä suojavisiirien paikallinen tuotanto nostettiin teolliseen mittakaavaan. Nyt tuotanto aloitetaan Belfastin lisäksi viidessä muussa Huhtamäen tuotantolaitoksessa Euroopassa. Läpinäkyvien ja kevyiden muovivisiirien leikkaamisessa käytetään koneita, joilla tavallisesti valmistetaan taivekartonkipakkauksia.

Hankkeen tavoitteena oli alun perin helpottaa koronavirusta vastaan taistelevan hoitohenkilöstön henkilösuojainpulaa, ja nyt tehtävillä laajennuksilla pyritään vastaamaan tarpeeseen myös Ison-Britannian rajojen ulkopuolella. Lisävalmistusyksiköiden myötä Huhtamäki arvioi pystyvänsä valmistamaan kesäkuussa noin kahdeksan miljoonaa visiiriä viikossa.

– Sen lisäksi, että autamme terveydenhuoltoalan henkilöstöä koronaviruksen vastaisessa taistelussa meille mahdollisella tavalla, huolehtimalla että heillä on käytössään riittävä määrä suojavarusteita, haluamme myös auttaa yhteiskuntaa toipumaan. Suojavisiirit sopivat erinomaisesti käytettäviksi myös ruokapalvelu- ja kauneudenhoitoaloilla, vähittäiskaupoissa sekä valmistavassa teollisuudessa – kaikkialla, missä ihmiset työskentelevät lähellä toisiaan, sanoo Fiber and Foodservice Europe-Asia-Oceania -segmentin johtaja Eric Le Lay.

Hygienia- ja turvallisuussyistä suojavisiirit ovat kertakäyttöisiä. Ne valmistetaan kierrätettävästä PET-muovista, ja Huhtamäen tavoitteena onkin tehdä suojavisiirit tulevaisuudessa kokonaan kierrätettäviksi.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva