Huhtamäki laajentaa suojavisiirituotantoaan

JULKAISTU: 2020-05-06
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Noutoruoka- ja elintarvikepakkausratkaisujen toimittaja Huhtamäki laajentaa CE-merkittyjen suojavisiirien tuotantoaan. Belfastissa sijaitsevan taivekartonkipakkauksia valmistavan yksikön ja paikallisen kumppanin yhteistyöllä suojavisiirien paikallinen tuotanto nostettiin teolliseen mittakaavaan. Nyt tuotanto aloitetaan Belfastin lisäksi viidessä muussa Huhtamäen tuotantolaitoksessa Euroopassa. Läpinäkyvien ja kevyiden muovivisiirien leikkaamisessa käytetään koneita, joilla tavallisesti valmistetaan taivekartonkipakkauksia.

Hankkeen tavoitteena oli alun perin helpottaa koronavirusta vastaan taistelevan hoitohenkilöstön henkilösuojainpulaa, ja nyt tehtävillä laajennuksilla pyritään vastaamaan tarpeeseen myös Ison-Britannian rajojen ulkopuolella. Lisävalmistusyksiköiden myötä Huhtamäki arvioi pystyvänsä valmistamaan kesäkuussa noin kahdeksan miljoonaa visiiriä viikossa.

– Sen lisäksi, että autamme terveydenhuoltoalan henkilöstöä koronaviruksen vastaisessa taistelussa meille mahdollisella tavalla, huolehtimalla että heillä on käytössään riittävä määrä suojavarusteita, haluamme myös auttaa yhteiskuntaa toipumaan. Suojavisiirit sopivat erinomaisesti käytettäviksi myös ruokapalvelu- ja kauneudenhoitoaloilla, vähittäiskaupoissa sekä valmistavassa teollisuudessa – kaikkialla, missä ihmiset työskentelevät lähellä toisiaan, sanoo Fiber and Foodservice Europe-Asia-Oceania -segmentin johtaja Eric Le Lay.

Hygienia- ja turvallisuussyistä suojavisiirit ovat kertakäyttöisiä. Ne valmistetaan kierrätettävästä PET-muovista, ja Huhtamäen tavoitteena onkin tehdä suojavisiirit tulevaisuudessa kokonaan kierrätettäviksi.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)