Huhtamäki ja Stora Enso pilotoivat kartonkikuppien kierrätystä

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-09-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Huhtamäki ja Stora Enso ovat aloittaneet teollisen mittakaavan kartonkikuppien kierrätysohjelman.

Huhtamäki ja Stora Enso ovay aloittaneet kartonkikuppien kierrätyshankkeen. The Cup Collective on ensimmäinen eurooppalainen hanke, jonka tavoitteena on saada talteen ja kierrätykseen käytettyjen kartonkikuppien materiaali teollisessa mittakaavassa, aluksi Benelux-maissa. The Cup Collective hakeekin nyt avoimella kutsulla mahdollisia kumppaneilta osallistumaan hankkeeseen. Tavoitteena on asettaa uudet standardit kartonkikuppien keräykselle ja kierrätykselle Euroopassa.

EU on asettanut paperi- ja kartonkipakkausten kierrätystavoitteeksi 85 % vuoteen 2030 mennessä. Kartonkikupit ovat kierrätettäviä, mutta ne on kerättävä talteen ennen kuin niistä voidaan valmistaa uusia tuotteita. Cup Collective -aloitteen tavoitteena on kehittää tarvittava keräysinfrastruktuuri, ja siten kasvattaa merkittävästi kartonkikuppien kuitujen kierrätysastetta. Ohjelma helpottaa ennen kaikkea kuluttajien ja yritysten mahdollisuuksia kerätä käytettyjä kuppeja, joista saadaan arvokasta kierrätysraaka-ainetta.

Ensimmäiset kuppien keräysastiat ovat jo ravintoloissa, kahviloissa, toimistorakennuksissa ja kauppakeskuksissa Brysselin ja Amsterdamin seuduilla. Cup Collectiven tavoitteena on kierrättää jopa puoli miljardia kuppia kahden ensimmäisen vuoden aikana. Ohjelma on suunniteltu skaalautuvaksi, joten tarkoitus on lisätä merkittävästi Euroopan kierrätysmääriä. Ohjelmaa hallinnoi brittiläinen Co-cre8- niminen yritys, jolla on yli vuosikymmenen kokemus kierrätysohjelmien suunnittelusta ja toteuttamisesta Euroopassa.

–Huhtamäelle jokainen kuppi on tärkeä. Haluamme myös varmistaa, että kupit kierrätetään tehokkaasti. Olemme yhdistäneet Huhtamäen ja Stora Enson asiantuntemuksen ja luoda teollisen mittakaavan keräysjärjestelmän kupeille, sanoo johtaja Eric Le Lay Huhtamäen Fiber Foodservisestä.

– Stora Enson valmistamat kartongit on suunniteltu kierrätettäviksi, ja omat tuotantolaitoksemme, esimerkiksi Langerbrugge Belgiassa, voivat käsitellä ja kierrätt ää kartonkikupit uusiksi kuitupohjaisiksi tuotteiksi. Yhteistyössä Huhtamäen ja Co-cre8:n kanssa pystymme nyt tarjoamaan alustan, jolla kuitukuppien arvokas materiaali saadaan talteen teollisessa mittakaavassa, sanoo Hannu Kasurinen, Stora Enson Packaging Materials -divisioonan johtaja.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli