Huhtamäki ja Food System 6 käynnistävät startup-ohjelman

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-06-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Yhdysvaltalainen voittoa tavoittelematon yrityskiihdyttämö Food System 6 (FS6) on julkaissut laajan startup-ohjelman yhteistyössä Huhtamäen kanssa. Huhtamäki Circular Economy Startup Program by Food System 6 -ohjelma on suunniteltu vauhdittamaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta työskentelevien uusien yritysten kehittymistä. Ohjelma auttaa alkuvaiheen yrityksiä, jotka tarjoavat innovatiivisia ratkaisuja esimerkiksi jätteen kierrätykseen, vastuullisiin pakkausvaihtoehtoihin ja uusien materiaalien kehittämiseen liittyen.

– Tarvitsemme ratkaisuja, jotka tukevat uusiutuvuutta ja kiertotaloutta maataloudessa, ruoan jakelussa ja tuotannossa. Yrittäjiä tukemalla voimme ratkaista ihmisiin ja planeettaamme vaikuttavia ongelmia ja rakentaa vahvempaa, kestävää ja oikeudenmukaista maailmaa, sanoo Food System 6:n toimitusjohtaja Caesaré Assad.

Startup-ohjelma keskittyy kiertotaloutta edistävien ratkaisujen löytämiseen koko ruokatuotannon arvoketjun alueella. Huhtamäki ja FS6 tarjoavat ohjelmaan valituille yrityksille mentorointia, ohjausta sekä verkostoja. Lisäksi kahdeksalle valitulle yritykselle jaetaan yhteensä 300 000 dollaria.

Huhtamäki Circular Economy Startup Program by Food System 6 -ohjelma ottaa vastaan hakemuksia. Erilaisia kiertotalousratkaisuja kehittäviä yrityksiä ja yrittäjiä rohkaistaan lähettämään hakemuksensa elokuun 15. päivään mennessä. Ohjelmaan valitut yritykset julkaistaan syksyllä 2020. Lisätietoa hakuprosessista ja ohjeet voi lukea osoitteesta www.foodsystem6.org/apply.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB