Hiilijalanjälki texmex-tuotteiden pakkauksiin

JULKAISTU: 5. helmikuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Orkla Suomi tuo keväällä kauppoihin vegaanisen Frankful-brändin, jonka kaikkiin pakkauksiin on merkitty tuotteen hiilijalanjälki. Brändin valikoimaan kuuluu 12 eri tuotetta tortilloista dippeihin, salsoihin ja kasviproteiineihin. Tuotteet on kehitetty niin, että niistä jäisi mahdollisimman pieni hiilijalanjälki.

– Kuluttajat haluavat suosia yhä enemmän tuotteita, jotka tekevät hyvää sekä ihmisille että ilmastolle. Frankful on brändi, jonka kaikilla tuotteilla on pieni ilmastovaikutus, mikä on saatu aikaan tarkalla raaka-aineiden valinnalla, toimimalla fiksusti hävikin kanssa ja suunnittelemalla parempia pakkauksia, kertoo Frankfulin markkinoinnista vastaava Vesa Vainio.

Orklan Sustainable Life -kuluttajatutkimuksen mukaan 66 % suomalaisista haluaa suosia tuotteita, joilla on pienempi ilmastovaikutus. Lukema on Pohjoismaiden korkein. Frankful -tuotteiden pakkauksissa kerrotaan jokaisen tuotteen hiilijalanjälki. Ruotsin RISE-instituutin (Research Institutes Of Sweden) kehittämissä laskelmissa on huomioitu koko tuotantoketju aina raaka-aineiden tuotannosta tuotteiden valmistukseen ja kuljetukseen.

– Tuotannossa syntyy aina jonkin verran hävikkiä, mutta Frankfulilla nämäkin määrät on pelastettu. Esimerkiksi Frankful Taco Sauce ja Tangy Apple Salsa sisältävät aiemmista tuotantoeristä ylijäänyttä tomaattikastiketta, ja rapeat tortillalastut on valmistettu epätasalaatuisista tortillaletuista, jotka muuten olisivat menneet hukkaan, kertoo Vainio.

Pieneen ilmastojälkeen vaikuttavat Frankful-tuotteissa etenkin eläinperäisten tuotteiden korvaaminen kasvipohjaisilla.

– Kasvipohjaisuuden lisäksi Frankfulin salsa- ja kastikepurkkien koot on pidetty sopivan pieninä, jotta texmex-pöydälle tyypilliseltä salsahävikiltä vältyttäisiin. Myös tortillalettujen pussit ovat uudelleen suljettavia, Vainio kertoo.

Frankful-tuotteet tulevat markkinoille 1.3. alkaen.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)