Hermalta pohjapaperiton lähetystarra

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-08-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pohjapaperittomien etikettien ja tarrojen käyttö yleistyy, ja saksalainen Herma on nyt tuonut markkinoille käytännöllisen ja ympäristöä säästävän pohjapaperittoman (linerless) etiketin. Se soveltuu pakkausten lähetystarrojen tekoon ja etiketöintiin.

Herman uusi inNo-Liner-järjestelmä tyydyttää tiedotteen mukaan jakelukeskusten tarpeen lähetystarrojen suhteen. Järjestelmä perustuu patentoituun liimaan ja sen aktivoivaan mikro-atomisointitekniikkaan. Yhdistettynä ne tarjoavat nopean ja tasaisen tarran kiinnityksen. Maailmassa käytetään ennusteen mukaan jo 100 miljardia lähetystarraa vuonna 2020 ja niistä jää jäljelle tonneittain pohjapaperia.

”Meidän tietojemme mukaan Herma InNo-Liner -järjestelmä on lajissaan ensimmäinen tällainen käytännön sovellus maailmassa ja tyydyttää logistiikkakeskusten tarpeet nopeuden ja muiden vaatimusten suhteen. Lisäksi tarramateriaali soveltuu väritulostamiseen”, kertoo Herman toimitusjohtaja Thomas Baumgärtner.

Uusilla tarroilla saavutetaan tarvittava noin 40:n A5 tai A6 -koon tarran tuotantonopeus. Herman mukaan uuden järjestelmän kustannukset vastaavat tavallisen itsekiinnittyvien tarrojen järjestelmän kustannuksia, ja lisäksi saadaan säästöjä materiaalin kierrätyksessä ja logistiikassa. Järjestelmää esitellään syksyllä FachPack ja Labelexpo -messuilla.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB