Helpotusta lajitteluun sanallisilla ohjeilla

JULKAISTU: 2021-06-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kaikkien Pirkka, Pirkka Parhaat ja K-Menu -tuotteiden pakkauksiin tulee selväkielinen lajitteluohje, joka korvaa kuvalliset materiaalimerkit.

– Haluamme tehdä lajittelusta kuluttajalle mahdollisimman helppoa, ja syksyllä 2020 toteuttamamme tutkimuksen mukaan kolme neljästä asiakkaasta kokee sanalliset lajitteluohjeet ymmärrettävämpinä kuin kuvalliset tunnukset, K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske

Aikaisemmin Pirkka, Pirkka Parhaat ja K-Menu -tuotepakkausten lajitteluohjeissa yhdistettiin kuvallisia materiaalimerkkejä ja sanallisia lajitteluohjeita, mutta nyt materiaalimerkeistä luovutaan ja esimerkiksi kartonkipakkauksissa näkyvän nuolikolmion tilalla on jatkossa sanallinen ohje lajitella pakkaus kartonkikeräykseen.

Uudet pakkaukset tulevat kauppojen hyllyille asteittain

Ohjeet vaihdetaan kaikkiin Pirkka, Pirkka Parhaat ja K-Menu -tuotteiden pakkauksiin, joita on yhteensä yli 3000. Ohje tulee suomeksi ja ruotsiksi, ja sen tunnistaa pakkauksessa olevasta vihreä- tai mustareunaisesta laatikosta, jossa kerrotaan miten pakkaus ja sen osat lajitellaan. Jos pakkaus koostuu useasta eri materiaalista, esimerkiksi kartonkitetrasta ja muovikorkista, ohjeistetaan molempien materiaalien lajittelu erikseen.

Suurin osa pakkauksista saa uuden lajitteluohjeen vuoden 2022 loppuun mennessä. Kauppojen hyllyillä muutos näkyy vaiheittain, sillä eri tuotteiden pakkauksia uudistetaan aina sitä mukaa kun vanha pakkausmateriaali loppuu, jotta turhalta hävikiltä vältytään.

K-ryhmän kestävän kehityksen pakkaus- ja muovilinjausten tavoitteisiin kuuluu, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikkien Pirkka, Pirkka Parhaat ja K-Menu -tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä, uudelleen käytettäviä tai biohajoavia. Jotta pakkaukset myös päätyvät kierrätykseen asti, K-ryhmä on sitoutunut lisäämään selkokieliset lajitteluohjeet tuotteidensa pakkauksiin. Sen lisäksi K-ryhmä tarjoaa muun muassa yli 400 Rinki-ekopisteverkoston kierrätyspistettä asiakkailleen K-kauppojen yhteydessä helpottaakseen kierrätystä.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)