Hävikkileipäolut Alkon ja Herkun valikoimiin

JULKAISTU: 2019-06-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomen ensimmäinen hävikkileipäolut Wasted pääsee Alkon ja Food Market Herkun valikoimiin. Vaasan Ruispalojen hävikkipaloista valmistettu olut on ollut myynnissä vain valikoiduissa ravintoloissa ja tapahtumissa, mutta nyt se saadaan suuren yleisön ulottuville.

Vaasan ja From Waste to Taste ry loivat vuonna 2017 hävikkileipäolut Wastedin, joka valmistetaan Suomen suosituimman ruisleivän, Vaasan Ruispalojen ylijäämäpaloista. Valmistus aloitettiin pienellä laitteistolla, mutta onnistuneen joukkorahoituksen ansiosta Wastedia tehdään nyt laajassa mittakaavassa. Wastedia on nyt saatavilla Alkon Helsingin lippulaivamyymälässä sekä verkkokaupassa. S-ryhmä laittaa Wastedin myyntiin Food Market Herkkuun.

Wasted valmistetaan 8-bit brewing -panimossa Helsingin Konalassa. Se sisältää 2,5 prosenttia alkoholia.

Leipä on yksi yleisimpiä hävikkiin päätyviä ruokia, ja Wasted-olutprojektin avulla Vaasan haluaa kannustaa kauppoja, teollisuutta ja kuluttajia leivän hävikin minimointiin. From Waste to Taste -yhdistys pelastaa viikoittain tuhansia kiloja ruokaa, joka on vaarassa joutua hukkaan. Vuonna 2016 käynnistetty yhdistys pyörittää Suomen ensimmäistä hävikkiravintolaa Helsingin Lapinlahdessa ja kehittää tuotteita, joiden avulla ruokahävikkiä nostetaan ihmisten tietoisuuteen hauskalla tavalla. Wasted oli ensimmäinen suuri tuotemerkki.

”Ruokahävikin pienentäminen onnistuu vain, jos tietoisuus asiasta leviää tehokkaasti. Hävikkileipäolut on kiinnostava ja erottuva tapa muistuttaa hävikin torjunnan tärkeydestä. Tarvitaan monenlaisia avauksia alleviivaamaan, että hävikkiä vähentämällä säästyy ympäristön lisäksi kaikilta osapuolilta, eli teollisuudelta, kaupalta ja kuluttajilta myös selvää rahaa”, kertoo Vaasan Oy:n kaupallinen johtaja Minna Cousins.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus