Hammastahnatuubit kiertoon

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-05-21
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Neljän vuoden kehitystyön tuloksena Unilever tuo tänä vuonna Ranskan ja Intian markkinoille kierrätettävät hammastahnatuubit. Yhtiö on ilmoittanut siirtyvänsä käyttämään kierrätettäviä tuubeja globaalisti kaikkien hammastahnamerkkiensä pakkaamisessa vuoteen 2025 mennessä.

Perinteisesti hammastahnatuubit on valmistettu muovin ja alumiinin yhdistelmästä, mikä vaikeuttaa niiden kierrättämistä käytön jälkeen. Uudessa pakkauksessa alumiini on korvattu materiaalilla, joka on suurimmaksi osaksi HDPE:tä. Materiaali tulee olemaan ohuin hammastahnapakkauksissa käytettävä muovi, joten pakkausten valmistukseen käytetään aiempaa vähemmän muovia. Kehitystyön tulokset tulevat olemaan myös muiden yritysten käytettävissä.

– Tähän pisteeseen pääseminen on ollut pitkä ja haastava matka, mutta toivomme, että innovaatiomme innostaa myös muita yrityksiä tekemään muutoksen, sanoo Unileverin Global Skin Cleansing and Oral Care -yksikön varatoimitusjohtaja Samir Singh yhtiön tiedotteessa.

Uudet hammastahnatuubit voidaan kierrättää tavallisessa HDPE-kierrätysvirrassa. Euroopassa uuden pakkauksen on hyväksynyt RecyClass, ja Aasiassa sekä Pohjois-Amerikassa se on saanut tutkimuslaboratorioiden hyväksynnän.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB