Hammastahnatuubit kiertoon

JULKAISTU: 21. toukokuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Neljän vuoden kehitystyön tuloksena Unilever tuo tänä vuonna Ranskan ja Intian markkinoille kierrätettävät hammastahnatuubit. Yhtiö on ilmoittanut siirtyvänsä käyttämään kierrätettäviä tuubeja globaalisti kaikkien hammastahnamerkkiensä pakkaamisessa vuoteen 2025 mennessä.

Perinteisesti hammastahnatuubit on valmistettu muovin ja alumiinin yhdistelmästä, mikä vaikeuttaa niiden kierrättämistä käytön jälkeen. Uudessa pakkauksessa alumiini on korvattu materiaalilla, joka on suurimmaksi osaksi HDPE:tä. Materiaali tulee olemaan ohuin hammastahnapakkauksissa käytettävä muovi, joten pakkausten valmistukseen käytetään aiempaa vähemmän muovia. Kehitystyön tulokset tulevat olemaan myös muiden yritysten käytettävissä.

– Tähän pisteeseen pääseminen on ollut pitkä ja haastava matka, mutta toivomme, että innovaatiomme innostaa myös muita yrityksiä tekemään muutoksen, sanoo Unileverin Global Skin Cleansing and Oral Care -yksikön varatoimitusjohtaja Samir Singh yhtiön tiedotteessa.

Uudet hammastahnatuubit voidaan kierrättää tavallisessa HDPE-kierrätysvirrassa. Euroopassa uuden pakkauksen on hyväksynyt RecyClass, ja Aasiassa sekä Pohjois-Amerikassa se on saanut tutkimuslaboratorioiden hyväksynnän.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi