Leipomoyhtiöt Vaasan ja Moilas ovat yhdessä luoneet Suomen leipämarkkinoille gluteenittoman tuoreleipävalikoiman, joka saapuu kauppoihin tammikuun lopulla. Leipomoyhtiöiden välinen tuotekehitysyhteistyö on laajuudessaan ainutlaatuinen Suomessa.
Yhteistyön tuloksena syntyneet gluteenittomat tuoreleivät saapuvat vähittäiskauppojen leipähyllyihin tammikuun lopussa. Umpinaisten pakkausten ansiosta leivät toimitetaan normaalissa päivittäisessä tuotejakelussa ja kauppa voi myös hyllyttää Vaasan Moilas Free From -leivät tavalliseen leipähyllyyn ilman kontaminaatioriskiä.
”Yhteistyö yli rajojen, vaikka perinteisen kilpailijan kanssa, on nykyaikaa. Halusimme kehittää erinomaisen, tuoreen gluteenittoman leivän, joten oli luontevaa yhdistää voimat Suomen parhaan gluteenittoman leivän osaajan kanssa. Tuotekehittäjämme selvittivät yhdessä, miten tavallisen tuoreen ja gluteenittoman leivän parhaat puolet saadaan yhteen, sekä miten tuotteet saadaan toimitettua suoraan leipomosta kaupan hyllylle ilman pakastusta tai kaasupakkausta. Uskon, että lopputulos on mullistava paitsi kuluttajan, myös kaupan näkökulmasta”, kertoo kaupallinen johtaja Minna Cousins Vaasanilta.
Vaasan Moilas Free From -leipäperhe koostuu aluksi kolmesta tuoreesta, tavallisesta leipähyllystä löytyvästä uutuudesta: kaura-pellavaleipä, tumma siemenpala ja tumma siemenlimppu. Leivät syntyivät Vaasan ja Moilas -leipomoiden tuotekehittäjien yhteistyönä, ja ne leivotaan Pieksämäellä, Moilas-leipomon täysin gluteenittomassa leipomossa.