Fredman vaihtaa suodatinpussien paperin ja uudistaa pakkauksen

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-03-21
PÄIVITETTY: 2023-04-12

Suomessa ainoana suodatinpusseja valmistava Fredman vaihtaa suodatinpussin paperin. Fredman valmistaa Rauman tehtaallaan vuosittain yli 440 miljoonaa suodatinpussia. Nyt paperi vaihtuu FSC-sertifioiduksi materiaaliksi. Paperiuudistus ei lähtökohtaisesti nosta suodatinpussien hintaa eikä vaikuta kahvin makuun.

Fredman uudistaa myös kartonkiset suodatinpussipakkaukset. Uusissa pakkauksissa ei enää ole muovista ikkunaa, vaan se korvataan kuvalla pakkauksen sisältämästä valkaistusta tai valkaisemattomasta suodatinpussista. Aikoinaan ikkuna lisättiin kuluttajien toiveesta, jotta paketista näkee suodatinpussin värin. Pakkausuudistuksen myötä kierrätys helpottuu ja kierrätetyn kartongin materiaali on laadukkaampaa. Käytetty suodatinpussi kierrätetään poroineen päivineen biojätteeseen.

Pakkausuudistus toteutetaan portaittain.Ensimmäisenä muoviset ikkunat poistetaan pienemmästä suodatinpussista eli pakkauskoosta 102. Seuraavaksi uudistuu kotitalouksissa yleisimmin käytetty 1×4-suodatinpussin pakkaus.

Mikä on FSC?

  • FSC eli Forest Stewardship Council perustettiin vuonna 1993.
  • FSC on vastuullisen metsänhoidon sertifiointijärjestelmä, joka edistää kestävää metsävarojen käyttöä.
  • FSC-merkki kertoo tuotteen raaka-aineiden alkuperän olevan jäljitettävissä ja tulevan vastuullisesti hoidetuista metsistä saadusta puusta.
  • FSC-sertifioitu tuote on vastuullinen valinta, koska vastuullinen metsänhoito hillitsee luontokatoa ja ilmastonmuutosta.
  • Pohjoismaista FSC-viikkoa vietetään 27.3.–2.4.2023. Tänä vuonna teemana on ihmisen ja metsän välinen yhteys.
  • Lisätietoa https://fi.fsc.org/fi-fi

Jatka lukemista

Packnews tarjoaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack 2024 -messuille

Tänä syksynä Packnews tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack-messuille Nürnbergiin.
Messegeschehen / Fair activities in general

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB