Uudenlainen kuitupakkaus suunnitteilla Fiskarsin saksille

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2023-06-06
PÄIVITETTY: 2023-06-21
Fiskarsin saksien lahjapakkauksen sisäosa on Muoto 3D-materiaalia ja kotelo taivekartonkia.

Metsä Group tekee yhteistyötä Fiskars Groupin kanssa uudenlaisen, kuitupohjaisen lahjapakkauksen kehittämisessä. Kehitteillä oleva pakkaus koostuu Muoto 3D-sisäpakkauksesta ja Metsä Boardin taivekartongista tehdystä kotelosta, ja sisällä on Fiskarsin kierrätysmateriaaleista valmistetut ReNew-sakset.


Muovia on kaikkialla – ja sillä on oma roolinsa tulevaisuudessakin, mutta on loputon määrä käyttökohteita, joissa muovi voidaan korvata uusiutuvalla ja kierrätettävällä biotuotteella, sanoo Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin tuotepäällikkö Tarja Heikkilä.

Muoto muovautuu moneen

Muoto 3D-kuitupakkausten pääraaka-aine on puukuitu.  Pakkaukset valmistetaan märästä puukuitumassasta Äänekoskella, Metsä Groupin ja Valmetin yhteisessä koetehtaassa.

Muoto 3D-kuitupakkaukset muovautuvat moneen: ne puristetaan lopulliseen muotoonsa uudenlaisella 3D-teknologialla, joka mahdollistaa muoviteollisuudesta tutut, pyöreät ja monimutkaiset muodot. Lisäksi sen avulla saadaan luotua kevyitä, mutta jäykkiä pakkausrakenteita, joiden suojaavuusominaisuudet ovat hyvät.

Lopputuloksena syntyy käyttötarkoituksen mukaan räätälöityjä, eri kokoisia ja eri muotoisia Muoto 3D-kuitupakkauksia.

Heikkilän mukaan Muoto on nyt demovaiheessa ja sen potentiaalia testataan markkinoilla – yhtenä esimerkkinä yhteistyö Fiskars Groupin kanssa.

Tavoitteenamme on haastaa kertakäyttökulttuuria sen kaikissa muodoissa. Muoto on valmistusteknologiansa ja raaka-aineensa myötä esimerkki kiinnostavista uusista avauksista, sanoo Fiskarsin pakkaussuunnittelija Marko Halttunen.

Jatka lukemista

Packnews tarjoaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack 2024 -messuille

Tänä syksynä Packnews tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack-messuille Nürnbergiin.
Messegeschehen / Fair activities in general

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB