Fazer-konserni jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista ja investoimista kasvaviin tuotekategorioihin ostamalla Vuohelan Herkun leipomo- ja myllyliiketoiminnot. Vuohelan Herkku on yksi gluteenittomien leipomotuotteiden edelläkävijöistä Suomessa. Yrityksellä on uusi gluteeniton leipomo Lahdessa.
Tiedotteen mukaan kaupan myötä Fazerista tulee gluteenittomien leipomotuotteiden markkinajohtaja Suomessa. Fazer investoi gluteenittomien tuotteiden valmistukseen, koska markkinan ennustetaan kasvavan merkittävästi tulevina vuosina. Gluteenittomaan tuotevalikoimaan laajentuminen on osa Fazerin kuluttajalähtöistä strategiaa.
”Vuohelan Herkun hankinta vahvistaa Fazerin asemaa Suomen johtavana leipomona. Kaupan myötä Fazerista tulee myös gluteenittomien leipomotuotteiden markkinajohtaja Suomessa. Tulemme uudistamaan Vuohelan Herkun tuoteportfoliota ja tuomaan sen osaksi Fazerin gluteenittomien tuotteiden valikoimaa. Hankinta sopii luontevasti osaksi strategiamme toteutusta, ja meistä tulee erittäin vahva tekijä kasvavilla gluteenittomilla markkinoilla, kun hyödynnämme vahvaa Fazerin brändiä ja yhdistämme Fazerin ja Vuohelan Herkun osaamisen”, sanoo Christoph Vitzthum, Fazer-konsernin toimitusjohtaja.
Vuohelan Herkulla on vuonna 2018 valmistunut, nykyaikainen gluteeniton leipomo Lahdessa. Yritys on perustettu vuonna 2003 ja sen liikevaihto oli 8,6 miljoonaa euroa vuonna 2018. Yritys työllistää noin 80 henkeä.