Fazer harkitsee meijeriliiketoimintansa lakkauttamista Korian tehtaallaan

JULKAISTU: 2023-01-03
PÄIVITETTY: 2023-03-01


Fazer Lifestyle Foods suunnittelee muutoksia Korian tehtaansa valmistukseen. Suunnitelmien toteutuessa Korialla valmistettaisiin tulevaisuudessa vain kaurajuomia ja muita kaurapohjaisia tuotteita, minkä seurauksena meijeriliiketoiminta lakkaisi. Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat 226 työntekijää. Yhtiön arvion mukaan vähennystarve koskisi enintään 95 vakituista työsuhdetta.

Suunnitellut muutokset ovat osa Fazer Lifestyle Foodsin strategiaa, joka tähtää yhtiön vahvan kauraosaamisen hyödyntämiseen ja kasvipohjaisten tuotteiden lisäämiseen valikoimassa. Keskittyminen kaurapohjaisten tuotteiden valmistukseen tulisi tarkoittamaan sitä, että yhtiön ydinliiketoimintoihin kuulumaton meijeriliiketoiminta lakkautettaisiin.

Fazer on Pohjoismaiden johtava kauratoimija, ja se on investoinut yli 300 miljoonaa euroa kauratuotteiden valmistukseen kotimarkkinoillaan viimeisten kolmen vuoden aikana. Esimerkiksi Korian tehtaan kaurajuomien valmistuskapasiteetti kaksinkertaistettiin viime kesänä.

Fazer on pieni toimija Suomen meijeriteollisuudessa ja valmistaa pääosin private label -tuotteita. Fazer käynnistää muutosneuvottelut tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin sekä toiminnan uudelleenjärjestelyyn perustuen. Muutosneuvottelut koskevat 226 työntekijää, ja yhtiön arvion mukaan vähennystarve koskisi enintään 95 vakituista työpaikkaa. Meijeriliiketoiminnan mahdollinen lakkauttaminen ajoittuisi vuoden 2023 elokuuhun.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus