Etiketteihin lisää turvaominaisuuksia sovelluksella

JULKAISTU: 2019-10-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Paperitehdas Jujo Thermal on toteuttanut yhteistyössä Starcke Oy:n kanssa StarckeGate-konseptin tuoteväärennöksiä vastaan. Sovelluksessa on yhdistetty Jujo Thermalin turvapaperi ja älykkäät etiketit pilvipalveluun.

StarckeGate on sovellus, joka yhdistää älykkäillä etiketeillä varustetut tuotteet StarckeGate-portaaliin. Etiketissä on jäljitystä varten joko QR-koodi tai NFC-siru. Portaalin avulla valmistajat voivat jäljittää tuotteitaan ja kuluttajat varmistua tuotteen aitoudesta.

Etikettien pohjapaperina on käytetty Jujo Thermalin valmistamaa turvapaperia, joka perustuu Extrassure-turvapaperiteknologiaan. Extrassure-efekti on tiedotteen mukaan erittäin vaikea väärentää, mutta nopea ja helppo autentikoida. Sen todentamisen riittää UV-valo.

Extrassure-efektin jäljentäminen painokoneella on käytännössä mahdotonta, koska turva-aine integroidaan paperiin jo sen valmistusvaiheessa paperikoneella. Siten valtaosa potentiaalisista väärentäjistä putoaa pois siitä yksinkertaisesta syystä, että väärentäjät operoivat painokonemittakaavassa, kun taas hyvin harva väärentäjä pystyy operoimaan paperikonemittakaavassa. Pohjapaperin muut turvaominaisuudet voidaan räätälöidä loppukäytön mukaan. Muita turvaominaisuuksia ovat turvaleikkaus, hologrammi, preeglaus ja foliointi.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus