ChemBio Finland 2019 -tapahtumassa 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä on laaja seminaariohjelma, jossa puhutaan muun muassa tulevaisuuden ruoasta ja elintarvikepakkauksista. Kemian ja bioteknologian ammattitapahtumaan osallistuu yli 100 yritystä.
Mitä syöt tulevaisuudessa -seminaarissa 27.3. tohtori Hanna Tuomisto Helsingin yliopistolta kertoo uusista tekniikoista ja kestävistä ruokajärjestelmistä. Tulevaisuudessa ruokia suunnitellaan ja tehdään solutehtaissa, ennustaa puheenvuorossaan Emilia Nordlund VTT:ltä. Professori Marjukka Kolehmainen käy läpi tulevaisuuden ruokien ravitsemuksellista sisältöä ja vanhempi kuluttajatietoasiantuntija Johanna Kuusi Valiolta kertoo kuluttajien käsityksiä tulevaisuuden ruuasta.
Seminaarin järjestää BioBio -seura yhteistyössä Foundation for Nutrition research -yhdistyksen kanssa.
Elintarvikepakkauksen moderni muoto -seminaarissa 28.3. kerrotaan, mihin muovia käytettään ja pohditaan, olisiko sille vaihtoehtoja. Elintarvikealalla muovi on mahdollistanut erinomaisen hygienian ja tuotteiden käyttöiän kasvun, mutta onko muovin voittokulku tullut tiensä päähän? Ruokaviraston asiantuntija, ylitarkastaja Merja Virtanen kertoo, mitä elintarvikkeiden kanssa kosketuksissa olevilta materiaaleilta edellytetään lainsäädännöllisesti. Luonnonvarakeskuksen johtava tutkija Pekka Saranpää, Stora Enson innovaatiopäällikkö Maria Holopainen ja VTT:n erikoistutkija Heidi Peltola kertovat moderneista pakkausmateriaaleista ja niiden tuotekehityksestä. Tutkija Anna Tenhunen esittelee VTT:n palkitun selluloosainnovaation.
Seminaari on osa Kemian Päivien ohjelmaa ja sen järjestävät ETS Elintarvikeanalytiikan jaosto ja Kemian Seurat.