Ekologiset elintarvikevuoat Forssasta maailmalle

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-05-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Jospakin elintarviketeollisuudelle kehittämä vuokapakkausratkaisu tukee EU:n sekä kaupan ja elintarviketeollisuuden linjauksia muovinkäytön vähentämisestä. Yritys on kerännyt suunnatun osakeannin avulla 3,5 miljoonan euron rahoituksen, joka mahdollistaa strategisten suunnitelmien mukaiset toimenpiteet niin kansainvälistymisen kuin tuotantokapasiteetin kasvattamisen osilta. Jo nyt Jospak palvelee referenssiasiakkaita Suomessa, Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa.

Jospak-vuoka yhdistää kartongin ja muovin suojaavat ominaisuudet ja tarjoaa materiaalitehokkaan sekä ympäristöystävällisen ratkaisun elintarviketeollisuudelle. Vuoka vähentää muovin tarvetta 85 % sekä hiilidioksidipäästöjä kolminkertaisesti vastaaviin kovamuovisiin pakkauksiin verrattuna ja soveltuu suoraan elintarviketeollisuuden nykyisille tuotantolinjoille. Pakkausratkaisu on voittanut arvostetut ScanStar 2018 ja WorldStar 2019 -palkinnot, ja yritykselle on myönnetty kansainväliset BRC- ja FSC CoC -sertifikaatit.

Lisärahoituksen mahdollistamana Jospak rakentaa kehittämänsä uuden teknologian vuokakoneita, investoi kotimaiseen ja kansainväliseen myyntiverkostoon sekä rekrytoi tärkeää osaamista tuotantolaitokselleen Forssaan.

– Ympäristönäkökohdat huomioiva elintarvikepakkaaminen on nyt merkittävässä ja nopeassa murroksessa. Päivittäisestä uutisvirrasta havaitsee tämän hienon ja tärkeän kiertotalouteen sitoutumisen toimialan eri osapuolilta. Nyt toteutettu osakeanti mahdollistaa Jospakin kriittisen kasvuloikan kohti teollisen massatuotannon mittakaavaa. Kehitämme omaa teknologiaamme määrätietoisesti ja jatkamme suunnitellusti alan huippuosaajien rekrytointia Jospakin ammattitaitoiseen tiimiin, linjaa toimitusjohtaja Janne Sokajärvi.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli