Ecobarrier-kartongille kompostoituvuuden sertifioinnit

Teksti:Patrik Carlsson
JULKAISTU: 2020-04-06
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Muoviton ecobarrier-kartonki MetsäBoard Prime FBB EB on saanut sekä teollisen- että kotikompostoituvuuden DIN CERTCO -sertifikaatit. Koska kartonki on muovitonta, se ei vaadi erillistä muovin erotteluprosessia ja on siten helppo kierrättää kustannustehokkaasti.

MetsäBoard Prime FBB EB valmistetaan kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevasta puhtaasta ensikuidusta. Kartonki soveltuu suoraan kosketukseen elintarvikkeiden kanssa, eikä siinä ole käytetty optisia kirkasteita (OBA) eikä fluorokemikaaleja. Kaikkien muiden Metsä Boardin kartonkien tavoin se on vahvaa ja kevyttä, mikä pienentää sen hiilijalanjälkeä koko tuotantoketjussa.

”Brändiomistajia kiinnostavat entistä enemmän uusiutuvista ja muovittomista materiaaleista valmistetut ekologiset elintarvike- ja tarjoilupakkaukset, jotka voidaan kierrättää tai kompostoida käytön jälkeen. MetsäBoard Prime FBB EB on nyt sertifioitu kansainvälisten kompostoituvuusstandardien mukaisesti. Se täyttää luotettavasti asiakkaidemme erilaiset vaatimukset ja tarpeet kierrätettävyyden ja jätteiden hävittämisen suhteen”, sanoo Metsä Boardin tuoteturvallisuuspäällikkö Helena Moring-Vepsäläinen.

Teollisen kompostoituvuuden sertifiointi on DIN EN 13432- ja ASTM D6400 -standardien mukainen, ja kotikompostoituvuussertifiointi on NF T 51-800 -standardin mukainen.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox