Ecobarrier-kartongille kompostoituvuuden sertifioinnit

JULKAISTU: 6. huhtikuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Muoviton ecobarrier-kartonki MetsäBoard Prime FBB EB on saanut sekä teollisen- että kotikompostoituvuuden DIN CERTCO -sertifikaatit. Koska kartonki on muovitonta, se ei vaadi erillistä muovin erotteluprosessia ja on siten helppo kierrättää kustannustehokkaasti.

MetsäBoard Prime FBB EB valmistetaan kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevasta puhtaasta ensikuidusta. Kartonki soveltuu suoraan kosketukseen elintarvikkeiden kanssa, eikä siinä ole käytetty optisia kirkasteita (OBA) eikä fluorokemikaaleja. Kaikkien muiden Metsä Boardin kartonkien tavoin se on vahvaa ja kevyttä, mikä pienentää sen hiilijalanjälkeä koko tuotantoketjussa.

”Brändiomistajia kiinnostavat entistä enemmän uusiutuvista ja muovittomista materiaaleista valmistetut ekologiset elintarvike- ja tarjoilupakkaukset, jotka voidaan kierrättää tai kompostoida käytön jälkeen. MetsäBoard Prime FBB EB on nyt sertifioitu kansainvälisten kompostoituvuusstandardien mukaisesti. Se täyttää luotettavasti asiakkaidemme erilaiset vaatimukset ja tarpeet kierrätettävyyden ja jätteiden hävittämisen suhteen”, sanoo Metsä Boardin tuoteturvallisuuspäällikkö Helena Moring-Vepsäläinen.

Teollisen kompostoituvuuden sertifiointi on DIN EN 13432- ja ASTM D6400 -standardien mukainen, ja kotikompostoituvuussertifiointi on NF T 51-800 -standardin mukainen.

Jatka lukemista

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)