DS Smith sitoutuu kiertotalouteen kumppanuudella

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-06-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


DS Smith vahvistaa sitoutumistaan kiertotalouteen uudella kumppanuudellaan sekä miljoonan punnan rahastolla yhteisöjen hyväksi. Yritys on tehnyt sopimuksen maailmanlaajuisesta yhteistyöstä Ellen MacArthur -säätiön kanssa.

Kumppanuus säätiön kanssa vauhdittaa yrityksen pyrkimyksiä sen työssä kiertotalouden edistämiseksi sekä tukee liiketoiminnan innovaatioita, kuten kierrätystä ja hiilidioksidipäästöjen vaikutusta verkkokauppaliiketoiminnassa.

DS Smithin ja Ellen MacArthur -säätiön välinen yhteistyö vahvistaa yrityksen kestävän kehityksen strategiaa, jota tukee yhdeksän kestävän kehityksen pitkän aikavälin tavoitetta. Ne sisältävät sataprosenttisesti uudelleen käytettävien tai kierrätettävien pakkausten valmistamisen sekä tuotannollisten hiilidioksidipäästöjen vähentämisen 30 %:lla vuoteen 2030 mennessä.

Kumppanuus tukee DS Smithin liiketoimintamallia ja siihen liittyviä innovaatioita, kuten kiertotalouden huomioivaa pakkaussuunnittelua ja kierrätys- ja keräysmahdollisuuksien parantamista taajamissa. Nämä toiminnot ovat jatkumoa konsernin viimeaikaisille paremman ympäristön puolesta tehdyille teoille, kuten kertakäyttöisten kahvikuppien kierrättäminen tai pakkausmateriaalin kuidun vähentäminen. DS Smith on Euroopan suurin aaltopahvin ja paperin kierrättäjä.

Yhteistyön lisäksi DS Smith lahjoittaa erillisesti miljoona Iso-Britannian puntaa hyväntekeväisyyssäätiönsä kautta kestävän kehityksen ja koulutuksen hankkeille. Näitä tuetaan ja toteutetaan DS Smithin koko maantieteellisen kattavuuden osalta.

DS Smith liittyy säätiön globaaliksi kumppaniksi yhdessä kymmenen muun kiertotalouden puolesta toimivan kumppaniyrityksen lisäksi. Näitä kumppaneita ovat ennestään Intesa Sanpaolo, Danone, Google, H&M, Nike, Phillips, Renault, Solvay, SC Johnson ja Unilever.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak