DS Smith avaa uuden pakkaustehtaan Pirkkalaan

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2023-01-23
PÄIVITETTY: 2023-03-01

Aaltopahvipakkauksia valmistava DS Smith siirtää Turun tuotantonsa Pirkkalaan. Logicentersiltä vuokrattava kiinteistö huomioi kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistaa kasvun. Alkuvaiheessa yksikön työllisyysvaikutus on noin 10 henkilöä, mutta yrityksen tiedotteen mukaan toiminnan vakiintumisen myötä henkilömäärää on mahdollisuus kasvattaa. Uusi tuotantoyksikkö otetaan käyttöön maaliskuussa 2023.

Pirkkalaan avattava yksikkö keskittyy alkuvaiheessa palvelemaan erityisesti pieniä ja keskisuuria asiakkaita valmistamalla heille heidän tarpeeseensa soveltuvia pahvisia pakkauslaatikoita. Pahvipakkausten lisäksi valikoimaan kuuluu pakkaustarvikkeet sekä pakkauskoneet. Tuotantotilojen lisäksi kiinteistöön tulee toimisto ja asiakastapaamisiin tarkoitetut tilat.

– Kartoitimme runsaasti vaihtoehtoja, kun saimme tiedon, että joudumme luopumaan Turun tehtaastamme vuokranantajan tarpeiden vuoksi. Uusi ja moderni kiinteistö hyvien kulkuyhteyksien äärellä vastaa tarpeisiimme. Pirkanmaan vetovoiman ja laajan koulutustarjonnan myötä uskomme, että onnistumme rekrytoimaan kiertotalouden mukaisten pakkausten valmistamisesta kiinnostuneita ja osaavia henkilöitä tehtaaseemme, sanoo DS Smithin Suomen-toimitusjohtaja Ari Viinikkala.

Pirkkalan tuotanto on suunniteltu ketteräksi toimijaksi palvelemaan pieniä ja keskisuuria asiakkaita, siinä missä Tampereen tehdas palvelee jatkossakin isompia asiakkaita.

Pirkanmaalla sijaitsevien tehtaiden lisäksi DS Smith jatkaa tuotannollista toimintaa Iissä, Kuopiossa ja Nummelassa. DS Smith työllistää Suomessa noin 330 henkilöä, joista Pirkanmaan osuus Pirkkalan tehtaan myötä on noin 220.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x