Digitaalisuus etenee pakkauspainamisessa

JULKAISTU: 17. maaliskuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pakkauksista painetaan digitaalisesti vasta pieni osa, mutta uusia digikoneita hankitaan yhä enemmän. Tanskalaiset painajat ovat investoineet niihin ahkerasti.

Tanskalainen Ikonprint on hankkinut Nilpeterin digitaalisen Panorama-tuotantolinjan. Panoramaa voidaan käyttää erillisenä mustesuihkupainokoneena tai painokoneen ja jälkikäsittelyn käsittävänä linjana. Ikonprint aikoo käyttää tuotantolinjaa erityisesti etikettien tuotantoon.

Myös tanskalainen painotalo Color Label on panostanut digitaaliseen painamiseen. Yhtiö on hankkinut jo toisen HP Indigo-painokoneen, mallin WS6800. Yhtiöllä on ollut jo HP Indigo WS6600-painokone. Etikettejä, sleevereitä ja pakkauksia tuottavassa yhtiössä on myös 12 flexopainokonetta.

Suomessa Tarratuote hankki syksyllä Xeikonilta digitaalisen etikettipainolinjan. Kokoonpanoon kuuluvat Xeikonin 3000 sarjan 5-värinen painokone, DCoat-jälkikäsittelylinja sekä X-800 työnkulkujärjestelmä.

Xeikon on menestynyt erityiseen hyvin Britannian pakkauspainamisen markkinoilla. Yhtiö on myynyt noin vuoden aikana pakkauspainajille jo viisi Xeikon CX3 -etikettipainokonetta. Lisäksi taivekartongin painamiseen soveltuva Xeikon 3500 on toimitettu Glossop Cartons -yhtiölle.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)